PSD, prin purtătorul lor de cuvânt, Lucian Romașcanu, a declarat de curând cum că partidul pe care îl reprezintă nu are de gând să voteze prelungirea stării de alertă, întrucât lor nu li se pare a fi un plan foarte bun. În opinia social democraților, în lipsa unei testări în masă care să ne arate exact cum stăm, starea de alertă devine doar o chestiune care ține de birocrație și de legislativ, nu în mod deosebit.

În nevoia de a explica decizia PSD, Romașcanu a amintit de veșnicele angajări fără concurs și despre achizițiile fără proceduri făcute de liberali, astfel că prelungirea stării de urgență le-ar favoriza noi acțiuni de acest fel, în opinia social democraților pe care acesta îi reprezintă.

Purtătorul de cuvânt al PSD: „Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă”

„Nu avem de la specialiști nici o dovadă a necesității prelungirii stării de alertă. Nu a început nici o testare în masă. Nu e convingător, nu vine cu nici o dovadă științifică. Starea de alertă de până acum a însemnat achiziții fără proceduri, angajări pe posturi fără concurs, tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD printr-un vot. Decizia PSD e de a nu vota prelungirea stării de alertă”, a spus Romașcanu la Digi24.

La rândul lui, Călin Popescu Tăriceanu afirmă:

„Preşedintele ne prosteşte în faţă. Ne spune că Guvernul a luat cele mai bune măsuri în pripă. Nu a luat din pripă cele mai bune măsuri. Eu am atras atenţia asupra faptului că au existat comunicări din partea Ambasadei României la Beijing încă din 6 ianuarie și MAE a transmis notificările informaţiile necesare la nivelul Guvernului, iar dl Iohannis și dl Orban se ocupau de alegeri anticipate. Eu au luat toate măsurile cu mare întârziere. Prelungirea stării de alertă nu se mai justifică, nu avem focare de infecţie decât într-o mică parte a ţării. Se poate menţine starea de alertă la nivel judeţean sau de localități. Nici eu si nici parlamentarii ALDE nu vom vota prelungirea starii de alerta”

Citește și: Cu ce ne mai relaxăm din 15 iunie?

#News