Temperaturile scad de săptămâna viitoare

Valorile termice se vor situa peste cele normale pentru această perioada

Echinoctiu de primavara
Echinoctiu de primavara sursa foto pixabay

Începând de săptămâna viitoare vremea se răcește, anunță meteorologii în prognoza pe două săptămâni, publicată de ANM, potrivit stiripesurse.ro.

În prima săptămână de prognoză, în Banat deși valorile termice vor varia ușor de la o zi la cealaltă, vor fi cu mult peste normele caracteristice perioadei.

Temperaturile maxime vor avea medii între 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade. A doua săptămână va debuta cu o răcire semnificativă, dar până la finalul acesteia se vor apropia de norme, condiții în care maximele vor fi de la 10 la 20 de grade, iar minimele de la 4 la 6 grade, mediat regional.

În primele 3 zile de prognoză, pentru Transilvania, maximele vor fi în creștere, cu medii de la 24 la 26 de grade.

Până în 15 aprilie vor fi variații între 20 și 24 de grade, după care vor scădea semnificativ la 16 grade în următoarele două zile. Temperaturile vor creste ușor spre finalul intervalului de prognoză, la 18 grade mediat regional. Temperaturile minime vor varia între medii de 2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 9 și 10 aprilie și din nou între 18 și 21 aprilie. Pentru Muntenia, regimul termic se va situa peste cel caracteristic perioadei în intervalul 8…16 aprilie, chiar daca valorile maxime vor avea ușoare variații, între medii de 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade. În zilele de 17, 18 și 19 aprilie se va răci semnificativ.

Ziua vor fi temperaturi, mediat regional, de 18 grade, iar noaptea de 6 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor mai crește ușor.

Ploile se vor semnala cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână de prognoză. La munte vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână, chiar dacă vor fi variații termice de la o zi la cealaltă. Mediile acestora se vor încadra, la maxime, între 12 și 16 grade, iar la minime între 2 și 6 grade. Dupa 15 aprilie vremea se va răci accentuat, cu maxime ce vor ajunge la 6 grade mediat regional și minime la -2 grade. Probabilitatea ca precipitațiile să se manifeste cu caracter local va fi mai ridicată după data de 17 aprilie. Inculpații în cazul crimei de la hotel Padina, în arest preventiv pentru încă 30 de zile