USR, împărțit în două USR mai mici

Cu toate că Dan Barna a anunțat în repetate rânduri cum că și-ar dori cu toată ardoarea fuziunea partidului pe care îl conduce cu cel al lui Dacian Cioloș, lucrurile par un pic mai complicate de atât. Mai ales dacă este să ținem cont de faptul că USR pare scindat în acest moment. Pe de-o parte există jumătate de USR care ține cu Barna, pe de altă parte îi avem pe cei din tabăra Chichirău.

Ei, bine, tabăra lui Barna își dorește fuziunea cu PLUS. De altfel, nu este prima oară când ne este dat să auzim astfel de zvonuri, potrivit cărora USR-Plus se pregătește să devină un singur partid. Rămâne de văzut dacă aceste planuri vor deveni realitate, iar dacă vor deveni, ce nume va purta noul partid.

„E în aceeași logică. Și ei sunt… Având și sondajele astea pe care le-am făcut în ultima perioadă, e o diferență între cele două organizații, confirmată și de sondaje, și de percepție – firesc, de altfel – legată de vechime, de anvergură, de resurse. Și la ei sunt puncte de vedere… Au avut și ei acuma Comitetul Politic, au avut și ei discuțiile pe Consiliul Național.

Sunt în aceeași logică, în care forma în care suntem acuma nu e una foarte teribil de funcțională și trebuie mers mai departe, într-o direcție sau în cealaltă. Direcția normală, sănătoasă, este aceea de fuziune. Nu există alianțe, așa, pe termen foarte lung. N-au cum să funcționeze”, spune Dan Barna, conform celor de la Bugetul.ro.

Citește și: CTP: atitudinea președintelui Iohannis ar trebui prețuită

#News