Navă cu cereale, ancorată în Tulcea, cuprinsă de flăcări

Nava era ancorată în zona Mila 35

Un incendiu s-a produs joi noaptea, la o navă care transporta cereale, ancorată în zona Mila 35 din judeţul Tulcea. Nu au fost persoane surprinse de flăcări, potrivit ziare.com.

În urma incendiului a ars o încăpere a navei, alte cinci fiind afectate. Focul a fost lichidat după două ore.

 Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență (ISU) Tulcea au anunţat că, în noaptea de joi spre vineri, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o navă ce transporta cereale, ancorată în zona Mila 35. “Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă, au fost dislocate forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, un echipaj al Poliţiei de Frontieră, un echipaj din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Sosiţi la locul evenimentului, forţele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, la o încăpere a navei”, au transmis pompierii.

Pentru stingerea focului a fost folosit şi remorcherul aflat în dotarea AFDJ. După aproximativ două ore, focul a fost stins. “Din fericire, nu au fost persoane surprinse de flăcări iar în urma focului, a ars o încăpere a navei, iar alte cinci au fost afectate, pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi”, au mai precizat pompierii. Pompierii au menţionat că cel mai probabil incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric. Bărbat reținut după ce a fost prins beat la volan de două ori în aceeași zi