Liderul Pro România, Victor Ponta este dorit atât de social-democrați, cât și de liberali, în alianțele post electorale, pentru formarea majoritățiilor în unele consilii locale sau județene.

„După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, domnul Ciolacu mi-a cerut să ne aliem. Nu înainte, acum după locale, să constituim majorități în diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu Pro România, sau nu.

Și cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu!”, a declarat Victor Ponta, la Digi 24.

Acord post-electoral, încă din septembrie

La jumătatea lunii septembrie, cu o săptămână înainte de alegerile locale, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a semnat un acord post-electoral cu Victor Ponta, privind crearea de majorități în consiliile județene și locale.

„Nu voi condiționa nimic. Este pentru prima dată în 30 de ani când decizia a fost ca fiecare organizație să-și facă singură alianțele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de crearea de majorități la consiliile județene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral”, spunea atunci, Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Victor Ponta a anunțat că nu vor exista alianțe între Pro România și oricare alt partid. „Nu, nici nu se pune problema”, a spus Ponta, la Digi 24.

De altfel, și liderul PSD afirmase că social-democrații au luat decizia de a candida singuri la alegerile parlamentare. „Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianţă electorală pentru alegerile locale, fiind adversari politici cu Pro România, cu ALDE şi cu PPU-SL. Termenul fiind până în această dată, o să încercăm să discutăm cu alţi lideri politici alianţe post-electorale”, mai spunea Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu, „atac” la președinte

#News