Nu mă întrebați ce a vrut să zică Viorica Dăncilă prin asta, pentru că pot decât să bănuiesc faptul că l-ar fi făcut pe Ludovic Orban îngâmfat. De altfel, observ o tendință interesantă, și nu neaparat de „cezarism”, chiar la doamna Dăncilă. Se pare că toate poantele făcut pe seama acesteia au impulsionat-o să pună mâna pe-o carte și să ia la întâmplare cuvinte de-acolo, pe care mai apoi să le arunce dadaistic pe foaie.

Ce-o nemulțumește pe Viorica Dăncilă de data aceasta? Exact ce-l nemulțumește și pe Ciolacu! Și anume, faptul că PNL nu vrea nici în ruptul capului să colaboreze cu PSD pentru a găsi soluțiile potrivite întru depășirea acestei crize în care ne aflăm cu toții.

„Aroganța guvernanților = dezastru pentru România.
Am atras atenția de mai multă vreme că Guvernul Orban trebuie să lase deoparte modul de acțiune unilateral și atitudinea atotștiutoare și să accepte consultarea cu societatea și clasa politică. Îi asigur pe guvernanți că acest lucru n-ar fi un semn de slăbiciune, ci unul de înțelepciune.

Semnalul dat ieri de partidele parlamentare este foarte important și are rolul de a repune Parlamentul în centrul sistemului politic. Starea de urgență nu justifică deloc statul în poziția de drepți!
L-am urmărit pe domnul Ludovic Orban de la începutul crizei și văd o tentație a cezarismului care mă îngrijorează. A început să-i placă să decidă de unul singur (cu erori periodice), să acționeze de unul singur (cu rateuri deja evidente), să monologheze în loc să dialogheze. Iritarea Executivului în relația cu Parlamentul e un semnal prost în acest context.

Sper ca domnul Orban să înțeleagă de ce coordonarea dintre Guvern și Parlament este esențială pentru sănătatea românilor în contextul pandemiei, dar și pentru sănătatea democrației românești.”, spunea Viorica Vasilica Dăncilă pe pagina ei de Facebook acum puțin timp.

Citește și: Ciolacu, către Roman: Ești un mare mincinos!

#News