Ludovic Orban discută amenzi, decizii CCR dar nu uită nici de Tudorel Toader. Dar nu doar atât. Ludovic a abordat un subiect destul de controversat: pensiile speciale.

S-a discutat deja, de ani buni, despre pensiile speciale. S-a ajuns și la proteste, s-au făcut calcule, s-a demontrat cu acte că încă sunt bătrâni a căror pensie nu depășește câteva sute de lei. Pensiile speciale au rămas la fel de speciale. Atât pentru parlamentari cât și pentru alții. Și ei, la fel de speciali.

O categorie aparte: judecătorii. Și iar s-a supărat Ludovic pe CCR:

”Este o decizie care mă șochează și care are un caracter vădit politic. Este o decizie care favorizează o minoritate care nu a respectat restricțiile, comparativ cu majoritatea românilor care au înțeles necesitatea acestor măsuri. Este o invitație pentru fiecare cetățean la nerespectarea legii și a regulilor stabilite în starea de urgență.

Este un îndemn la anarhie și la un comportament incorect față de societate și semeni. Vom lua toate măsurile care sunt necesare, vom analiza noul context după decizia CCR și vom lua deciziile care se impun pentru a asigura un risc minimizat pentru răspândirea coronavirusului (…) CCR conține oameni care nici măcar n-ar avea voie să judece astfel de sesizări pentru că ei înșiși beneficiază de pensii speciale și se află într-un vădit conflict de interese”.

Nu s-a oprit aici. Nu doar că l-a arătat puțin cu degetul pe Tudorel Toader, dar treaba cu Comisia de la Veneția cam pică. Tudorel va sta, cel mai probabil, la el acasă:

”Tudorel Toader este o rușine pentru România și nu cred că România mai poate fi reprezentată de un exponent al agresiunii conduse de Dragnea împotriva independenței Justiției”.

Într-un alt registru și departe de Ludovic Orban, Tudorel nu e prea fericit (din cauza unei petiții). Dar. Ca o scurtă completare, ambii par să creadă că au inventat roata. CCR cam ia de la Guvern, iar Guvernul are destule buzunare în care să sape. Adânc.

Citește și: Tăriceanu vrea să îl scoată la tablă pe Orban

#News