150 hectare de vegetație, cuprinse de flăcări în apropiere de Sulina

 Incendiul s-a dezvoltat în zona Canalului Bărbosu, intersecție cu Canalul Cardon

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan au intervenit cu două ambarcațiuni pentru limitarea unui incendiu de vegetație uscată și palustră manifestat în apropiere de localitatea Sulina, pe o sprafață de aproximativ 150 de hectare, potrivit g4media.ro.

 „Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, transmite ISU „Delta”.

 Incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD din zona de interes, iar în urma evaluării nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă. 5 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Cetățenii sunt informați că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. „Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile semenilor noștri”, informează ISU „Delta”. Nu au fost înregistrate victime.  https://www.hashtagnews.ro/07/02/2023/lifestyle/timpliber/braila-elev-injunghierea-liceu-cu-program-sportiv-plaman/