Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a participat în cursul zilei de ieri, conform postării sale de pe Facebook, la o întâlnire cu reprezentanții AGROSTAR, APIA ȘI AFIR, cu scopul de a pune la punct un plan concret de finanțare a agriculturii românești. Poate cea mai mare preocupare a ministrului de Finanțe este cea a sistemului de irigații, esențial unei bune dezvoltări a agriculturii.

„Astăzi am avut o întâlnire cu mai mulți reprezentanți ai AGROSTAR, APIA și AFIR. Am vrut să discut despre programele finanțate de la buget în sectorul agricol. Bineînțeles, am prezentat situația economică reprezentanților acestor asociații și am vrut să avem o discuție onestă despre aceste programe și cât de eficiente sunt ele. Este foarte important pentru mine să știu că banii care se cheltuiesc la buget sunt cheltuiți eficient că dau randament și le-am cerut reprezentanților să vină cu o analiză să vedem împreună care sunt programele care continuă și dau randament ca să poată fi susținute și anul viitor vorbim de bugetul anului 2021.Mai mult am vorbit de programul de dezvoltare a sistemului de irigații în România și de cum o să finanțăm în perioada următoare.”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, interesat de programul de irigare

„Problemele care sunt legate direct de finanțare aici mă interesează foarte mult pentru că începem să vorbim de bugetul anului viitor iar bugetul Ministerului Agriculturii este printre cele mai mari, este al patrulea ca mărime dintre bugetele ministerelor. Am discutat despre programul de irigații și cum o să îl finanțăm în continuare. Problemele care sunt legate direct de finanțare. Mă interesează foarte mult, pentru că începem să discutăm despre bugetul anului viitor, iar bugetul Ministerului Agriculturii este printre cele mai mari, este al patrulea ca mărime dintre bugetele ministerelor și atunci este important să știm pe ce se cheltuiesc banii.”, a mai scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Noi reguli impuse de Guvern: se reconfigurează harta epidemiologică

#News