Gabriela Firea
Gabriela Firea- pag de FB

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că a votat azi în Senat inițiativa social democratā pentru susținerea organizațiilor non-profit care activează în domeniu medical și au proiecte de construire, reabilitare, modernizare și dotare cu echipamente sanitare a unităților spitalicești.

Potrivit ministrului Familiei, propunerea legislativă care va intra la vot în Camera Deputaților în următoarele zile prevede introducerea în Codul fiscal a posibilităţii de rambursare a TVA-ului pe care ONG-urile îl plătesc la efectuarea achiziţiilor de materiale de construcţii, echipamente, consumabile sanitare sau alte forme de sprijin din aceeaşi sferă. Banii astfel obţinuţi pot fi investiţi în continuare în proiectele de sprijinire a sectorului medical, a mai subliniat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Voi fi întotdeauna un susținător al oricărei inițiative de sprijinire a sectorului medical!

„În mandatul de primar general am sprijinit permanent sectorul medical din capitală și am demarat programe de prevenție sanitară și de susținere a natalității și a familiilor cu copii aflate la început de drum. La fel am procedat și la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, unde am început colaborarea cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Muncii pentru mai multe programe de susținere a maternității”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina de Facebook.

Potrivit acesteia, unul dintre programe este cel pentru nou-născuți care constă în oferirea unui trusou în valoare de 2.000 de lei, femeile aflate în situaţii de risc, şi care devin mame, primind un ajutor financiar .
„Voi fi întotdeauna un susținător al oricărei inițiative de sprijinire a sectorului medical! Sănătatea este o prioritate națională!”, a conchis Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea condamnă hărțuirea sexuală la locul de muncă: CEDO a condamnat România pentru că nu a tratat cu atenție plângerile unei angajate care a fost hărțuită repetat de șeful ei