Acum ceva vreme, Dan Barna, împreună cu USR punea la cale inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice”, o inițiativă ce a înregistrat un real succes, adunând un număr impresionat de semnături.

Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, Dan Barna le-a cerut celor de la PNL și PSD să apropie de realitate „Fără Penali”, prin organizarea unui referendum în acest sens. În același discurs, Barna l-a rugat pe Marcel Ciolacu să „nu fie Dragnea”. Nu de alta, însă unei astfel de atitudini refractare există un precedent, sugerează liderul USR.

„Înţeleg, domnule preşedinte al PSD, că încercaţi să faceţi în aşa fel încât referendumul pentru «Fără Penali» să fie programat cândva prin luna august. Probabil v-a zis cineva că astfel sunt şanse să pice. Nu fiţi Dragnea, domnule Ciolacu! Nu vă jucaţi cu voinţa poporului. S-au mai jucat şi alţii şi când au tras linie n-a ieşit bine. Dacă v-aţi gândit că oamenii vor fi demobilizaţi în august, vă asigur că vă înşelaţi. Oameni nu sunt mai toleranţi la hoţie dacă e cald afară”, a declarat Barna.

Barna: „Nu există moment mai bun să dăm un semnal penalilor”

”Suntem în pandemie şi oamenii nu trebuie să îşi asume riscuri care pot fi lesne evitate. Cum? Simplu. Programând referendumul în aceeaşi zi cu alegerile locale. Cheltuim mai puţini bani, ştim deja că oamenii vor veni la vot. Scutim statul de eforturi suplimentare. Nu există moment mai bun să dăm un semnal penalilor cu vise de mărire decât alegerile”, a mai spus Dan Barna.

Citește și: Adio, candidați comuni! Tomac explică motivul „divorțului”

#News