Dreptul de proprietate asupra Parcului Bucov, câștigat definitiv de municipiul Ploiești 

Parcul are o suprafață de 101 hectare

Municipiul Ploieşti a câştigat definitiv dreptul de proprietate asupra parcului Bucov, situat la marginea oraşului, parc revendicat de comuna Bucov, situată la câţiva kilometri de oraş, potrivit g4media.ro.

În anul 2018, autorităţile din Bucov au deschis un proces prin care au revendicat dreptul de proprietate asupra parcului care include o grădină zoologică şi un complex de agrement, Înalta Curte de Casaţie si Justiţie decizând în favoarea autorităţilor din Ploieşti.

 „Parcul de agrement de la Bucov a fost câştigat definitiv în proprietatea Municipiului Ploieşti. (…) În data de 04.05.2023, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv prin Decizia nr.756, respingând recursul formulat de Comuna Bucov şi Consiliul Local al comunei Bucov, rămânând definitivă Decizia civilă nr.2623/2021 a Curţii de Apel Ploieşti prin care a fost respins apelul formulat de reclamanţi”, a anunţat, vineri, Primăria Municipiului Ploieşti. Conform sursei citate, procesul în instanţă a fost deschis în anul 2018 de Comuna Bucov şi Consiliul Local al comunei Bucov, în calitate de reclamanţi, pârâţi fiind Municipiul Ploieşti şi Consiliul Local al Municipiului Ploieşti. 

„Obiectul dosarului a fost revendicare imobiliară. Reclamanţii au solicitat instanţei de judecată să dispună obligarea pârâţilor să lase în deplină proprietate şi paşnică posesie imobilul Complex de agrement Dacia (Parcul Bucov), compus din 101 ha, precum şi rectificarea cărţii funciare, în sensul că terenul în cauză aparţine Comunei Bucov şi nu Municipiului Ploieşti”, precizează sursa citată.

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut Decizia civilă nr.2623/2021 a Curţii de Apel Ploieşti prin care cererea autorităţilor din Bucov fusese respinsă. Timp de decenii parcul Bucov a fost cel mai mare parc din Ploieşti, fiind situat la ieşirea din municipiu către Buzău. Parcul include spaţii de agrement, un muzeu, o grădină zoologică, spaţii de joacă, lac şi zone de alimentaţie publică.

Denumirea oficială a locului este „Parcul Constantin Stere”, după numele juristului, profesorului, scriitorului şi omului politic care şi-a trăit ultimii ani din viaţă la marginea Ploieştiului, pe un domeniu care i-a aparţinut şi pe care, la moartea sa, l-a lăsat comunităţii, devenind parc. Muzeul din parcul Bucov este casa memorială în care Constantin Stere a trăit în ultima parte a vieţii sale. Poșta Română avertizează: Numele instituției, folosit într-o nouă metodă de înșelăciune prin mesaje