Marius Budăi

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, trage un semnal de alarmă. În opinia acestuia, mediul privat este defavorizat în acest moment și riscă să ajungă în colaps. Astfel, Marius Bădai face un apel către președintele Iohannis de „a-l trezi” pe premierul Ludovic Orban. Potrivit lui Budăi, România ar fi ușor comparabilă cu țări ca Togo sau Tunisia, din punct de vedere al alocării procentului din PIB pentru salvarea mediului privat. Mai exact, este vorba de un procent de 2% din PIB, în timp ce Polonia acordă 6%, iar Cehia chiar 18%.

„Apel public către domnul Președinte Iohannis

Domnule Președinte, vă rog treziți-l pe domnul Orban la realitate!

Guvernul României alocă pentru susţinerea mediului privat foarte puține resurse în comparație cu alte state. Cu numai 2% din PIB alocaţi economiei în această criză, România este la acelaşi nivel cu Tunisia sau Togo, dar mult sub Polonia, cu 6%, sau chiar Cehia care dă 18%.

Cetățenii români așteaptă ca măsurile implementate să fie ferme, clare, curajoase și mai ales luate în timp util, adică ACUM.

Cred că este timpul să se treacă de la „căutăm soluții” la luăm decizii.”, a scris Marius Budăi, pe contul său de socializare.

Citește și: Varujan Vosganian a calculat PIB-ul și i-a dat cu minus

Foto

#News