Divorțul a început pe Facebook, unde ar trebui să înceapă orice divorț. Pe Facebook lumea poate reacționa, comenta, ceea ce a făcut și Andrei Gerea, fost ministru ALDE undeva pe 14 februarie. Fatidică zi, dacă e să mă întrebi pe mine. Acesta i-a cerut divorțul lui Călin Popescu Tăriceanu. Pardon, demisia. I-a cerut demisia.

Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian a declarat: ”ALDE se află într-un moment în care trebuie să-și definească forte clar strategia de acțiune politică. Este limpede că acordul cu PNL nu mai este de actualitate, după evoluțiile din ultima vreme. Mă refer la acordul între partide, nu în ceea ce privește poziția  ALDE fată de guvern. Într-o astfel de situație, într-un astfel de moment pot apărea discuții, dar când vom conveni o direcție clară, astfel de declarații disparate nu se vor mai face”.

Divorțul – fără notar sau instanță – a continuat și în luna martie, mai exact azi, 6 martie. La fel de supărat și dezamăgit ca și în luna precedentă, Varujan Vosganian a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu mai are încredere în PNL.

Păi, de la încredere și lipsă de comunicare încep toate. Dar Varujan acuză și ceva perversiuni: ”În situaţia în care PNL, în mod real, doreşte înlăturarea acestei crize şi, în mod deschis, arată că doreşte să îşi voteze propriu guvern, noi vom recomanda parlamentarilor ALDE să voteze la învestitură acest guvern. Dacă va mai trebui un singur vot ca guvernul să treacă, iar votul acela ar fi al meu, eu aş vota pentru învestirea cabinetului şi oprirea acestei crize. De ce spun «deschis»? Pentru că nu am încredere în dorinţa PNL de a-şi susţine guvernul sau, mai exact, de a face ca guvernul să treacă. Pentru a evita orice incidenţă cu decizia Curţii Constituţionale, PNL a adoptat o atitudine pe care aş socoti-o uşor perversă”.

Cu PNL sau fără, viața merge înainte, are balta și alți pești: cei  de la PSD şi Pro România par tipi mai stabili în relațiile serioase:

„Poziţia ALDE pe scena politică, dacă ar fi să evaluăm afinităţile pe care le are în acest moment, se observă că în mai multe judeţe există discuţii între ALDE, PSD şi Pro România pentru o eventuală colaborare politică. Colaborare politică care merge în diverse variante: fie susţinerea unui candidat comun la primăria care poate fi din fiecare dintre cele trei partide, în situaţia în care PSD nu are primar în localitatea respectivă, fie o strategie comună de a avea liste în întregul judeţ”.

Citește și: Ministrul interimar de Finanțe se declară optimist

#News