Dan Barna și Dacian Cioloș

Liderul USR Dan Barna a declarat în cursul zilei de ieri, cu ocazia unei conferințe de presă că alianța USR PLUS are speranțe mari în ceea ce privește alegerile locale de anul acesta. În cadrul aceleiași conferințe, Barna a subliniat faptul că își dorește ca obiceiurile vechi, bine înțepenite în administrațiile locale, să dispară, odată cu venirea acestora în primării, caz în care victoria le va surânde la alegerile locale.

Barna: „Ceea ce face USR PLUS este să creeze acea breşă prin care vechile mafii înţepenite vor fi mişcate”

„Obiectivul este să câştigăm şi, de asemenea, să contribuim la majorităţi în cât mai multe autorităţi locale. Forţa cu care vine USR PLUS în această campanie este exact faptul că am reuşit în patru ani să ne extindem la nivel naţional şi să venim cu oameni care vor constitui majorităţi în consiliile locale, pentru că dezvoltarea unei comunităţi ţine exact de numărul de consilieri. De fapt, acesta este obiectivul la care ne vom uita foarte atenţi – în câte UAT-uri, dintre cele în care candidăm, vom fi parte din majorităţile care se vor forma după alegeri. (…) Ceea ce face USR PLUS este să creeze acea breşă prin care vechile mafii înţepenite vor fi mişcate şi lucrurile vor începe să se schimbe”, a declarat Dan Barna.

La rândul său, liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat că miza este, până la urmă, câștigul. Cu toate că actualii primari în funcție sunt favorizați, alianța USR PLUS nu are de gând să se demoralizeze, dorindu-și victoria în București, însă și în provincie. Mai mult decât atât, Cioloș, asemenea lui Barna, speră că se vor înregistra victorii USR PLUS chiar și în mediul rural.

„Haideţi să fim cinstiţi! În condiţiile de campanie electorală pe care le avem în momentul de faţă, în foarte multe locuri sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se trezesc şi dacă nu le-a fost suficient ca să tragă concluzii legate de funcţionarea administraţiei locale. Dincolo de scor, obiectivul nostru e să câştigăm. Să câştigăm în Bucureşti, în Iaşi, în Timişoara, în Constanţa, în Braşov şi aşa mai departe, inclusiv în mediul rural şi să venim cu oferte pentru oamenii de acolo, ca să aibă încredere în noi”, a spus, de asemenea, Dacian Cioloș.

Citește și: Lia Olguța, profund îngrijorată de soarta elevilor

#News