President Donald J. Trump delivers remarks on the death of Soleimani at Mar-a-Lago on Friday, January 3, 2010, in Palm Beach, Florida. (Official White House Photo by Shealah Craighead)

Președintele Donald Trump a declarat, sâmbătă, că Statele Unite vizează atacarea a 52 de obiective iraniene. Asta dacă Iranul va ataca poporul sau ţinte americane ca răspuns la atacul cu dronă lansat de SUA în care fost a ucis comandantul militar iranian Qassem Soleimani în Iraq, potrivit Reuters.

Trump a declarat că Statele Unite au „în vizor 52 de obiective iraniene” și că unele sunt „la un nivel foarte înalt și importante pentru Iran și cultura iraniană, iar acele ținte, și Iranul însuși, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

„SUA nu mai doresc amenințări!”, a spus Trump, adăugând că cele 52 de ținte reprezintă cei 52 de americani care au fost ținuți ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Sâmbătă, Casa Albă a emis un comunicat oficial privind atacul în care Soleimani a fost ucis în temeiul Legii puterilor de război din 1973.

Soleimani, 62 de ani, a fost un proeminent lider militar iranian – șeful Forței Quds din cadrul Gărzilor Revoluționare. Muhandis a fost, liderul grupărilor paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare (PMF) din Iraq.

Trump a făcut referire la un număr neobișnuit de potențiale ținte iraniene. Un comandant important al Gărzilor Revoluționare Iraniene a menționat, de asemenea, un număr specific de ținte americane – 35 dintre ele – pentru posibile atacuri de represalii ca răspuns la uciderea lui Soleimani.

#news