Dosar penal pentru un șofer care a încercat să scoată migranți din țară în cutii de lemn

Autoutilitara a fost verificată la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Politist frontiera
Politist frontiera sursa foto SNPPC

Un şofer român de 21 de ani este cercetat penal. Astfel, în noaptea de miercuri spre joi, acesta a fost prins că încerca să scoată din ţară 12 migranţi din Sri Lanka, potrivit g4media.ro.

Acestia erau ascunși în cutii din lemn în care ar fi trebuit să fie piese auto pentru Italia.

Şoferul conducea o autoutilitară care a fost verificată la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Conform documentelor, el transporta piese auto ambalate în cutii pe ruta România – Italia. „În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în cutiile transportate, 12 cetăţeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, intraţi legal în România”, a informat, joi, Poliţia de Frontieră Arad. Tânărul este cercetat pentru trafic de migranţi, iar străinii, pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Tată și fiu din Mureș, reținuți pentru mituirea a doi polițiști