Prima grădină zoologică holografică din lume, deschisă în Australia

O grădină zoologică holografică înseamnă imagini 3D cu animale care plutesc în aer chiar în fața ochilor, elefanții, girafele, dinozaurii și chiar și o balenă colosală de 25 de metri prinzând viață în detalii uimitoare.

Australia deschide prima grădină zoologică holografică din lume, o creație spectaculoasă a Axiom Holographics. În decembrie 2022, locuitorii din Brisbane au fost uimiți de această atracție incredibilă, care le-a oferit o experiență de neuitat, scrie Interesting Engineering, potrivit stiripesurse.ro.

  O grădină zoologică holografică înseamnă 3D realiste cu animale care plutesc magic în aer chiar în fața ochilor, elefanții, girafele, dinozaurii și chiar și o balenă colosală de 25 de metri prinzând viață în detalii uimitoare.

Având peste 50 de creaturi holografice expuse, grădina zoologică este o Arcă a lui Noe virtuală. Grădina zoologică holografică nu prezintă animale pur și simplu, fiind o experiență captivantă de proporții epice. Exponatele îi poartă pe privitori în călătorii palpitante, de la câmpiile vaste ale unui safari african până la peisajele friguroase ale Arcticii și chiar înapoi în timp pentru a hoinări alături de dinozauri în habitatele lor preistorice. Și nu în ultimul rând, mediile submarine fascinante îi fac pe spectatori să se simtă ca niște adevărați exploratori. 

Ceea ce diferențiază această grădină zoologică de orice altă experiență de realitate virtuală este utilizarea ingenioasă a tehnologiei de ultimă oră a ecranelor holografice

. Spre deosebire de căștile VR, care pot fi greoaie și izolante, creația companiei Axiom le permite mai multor persoane să vadă același spectacol în același timp. În interiorul imensei „grădini zoologice holografice” de 1.500 de metri pătrați, sunt două tuneluri impresionante de 20 de metri, împodobite cu ecrane pe trei laturi, și camere de 5 metri cu ecrane care înconjoară toți cei patru pereți. Camerele mai mici oferă aventuri în stilul unui escape room, cu ființe mai puțin cunoscute de la grădina zoologică, precum Dracula și Frankenstein.Numărul vizitatorilor la Acropola din Atena va fi limitat din luna septembrie