Profil de candidat – Ion Mocioalcă, pentru Senat, din partea PSD

Ion Mocioalcă este un politician român, deputat de Caraș-Severin, din partea Partidului Social Democrat. Cu toate acestea, în decembrie 2018, s-a răzvrătit și a trecut la Partidul Pro România. În 2020 a decis să revină în PSD: fără remușcări și fără regrete.

Scurtă istorie: Ion Mocioalcă a fost validat ca deputat în legislatura 2000-2004 pe data de 6 februarie 2001, când l-a înlocuit pe deputatul Gheorghe Pavel Bălan care a demisionat. În legislatura 2000-2004 a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Orientală a Uruguayului, Republica Guineea și Mongolia. Ion Mocioalcă a mai fost ales pe listele PSD în legislațiile din perioada 2004-2016 și a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie, după cum urmează:

2004-2008: Republica Filipine, Islanda, Republica Serbia;

2008-2012: Republica Italiană, Republica Letonia, Republica Africa de Sud;

2012-2016: Republica Italiană, Republica Portugheză;

2016-2020: Republica Italiană, Republica Portugheză, Marele Ducat de Luxemburg.

Apare rar în presă, dar orice apariție înglobează și un mic scandal. În 2016, un baron PSD a fost acuzat că a furat de la stat 10 milioane de euro. Sifonarea celor 10 milioane de euro s-a făcut prin intermediul unor firme-fantomă, pentru diminuarea impozitelor datorate statului. Bejeriţă, Obrejan şi Trandafir Rădoia, alt afacerist implicat în acest caz, sunt finii parlamentarului Ion Mocioalcă, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor.

Baron PSD acuzat că a furat de la stat 10 milioane de euro.  „Predam banii în numerar, la sacoşă, după ce în prealabil îmi opream comisionul meu“

Adevărul, 2016

Și pentru că tot despre bani este vorba, declarația de avere e curată ca lacrima și legală ca statuia justiției: moșteniri, moșteniri și multe alte moșteniri.

Anul 2017 vine cu probleme la acoperiș. Mai exact, la acoperișul casei. O furtună puternică s-a produs în data de 17 septembrie 2017, moment prielnic pentru ca politicianul să ajungă iar în presă, sub un titlu cel puțin tragi-comic. Într-o declaraţie pentru DC News, Ion Mocioalcă a spus că „a fost o furtună puternică. Acum vremea s-a mai potolit”. Din păcate, furtuna a luat acoperişul casei sale.

FURTUNĂ. Ion Mocioalcă, momente dramatice

DC News, 2017

Tot în 2017, are loc audierea deputatului PSD, în calitate de martor în dosarul Tel Drum, a durat aproape o oră, asta în contextul în care au apărut informații despre o intervenție pe care parlamentarul social-democrat ar fi făcut-o pentru o împăcarea între Liviu Dragnea și fostul premier Sorin Grindeanu. Sorin Grindeanu a fost, anterior, audiat în calitatea de martor în dosarul Tel Drum, unde Liviu Dragnea are calitatea de suspect.

Ion Mocioalcă a recunoscut în declaratia acordată pentru Digi24 că i-a sfătuit într-adevăr pe Sorin Grindeanu și pe Liviu Dragnea, însă nu a dat mai multe detalii despre audierea sa.

ȘEFUL PSD CARAȘ-SEVERIN, AUDIAT ÎN DOSARUL TEL DRUM

Obiectiv, 2017

În 2018, deputatul Ion Mocioalcă anunță că a demisionat din PSD și trece la partidul lui Victor Ponta, Pro România. Mocioalcă, lider al PSD Caraș-Severin, se numără printre cei care au semnat scrisoarea anti-Dragnea.

Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare și intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice.

Ion Mocioalcă, baronul PSD de Caraș Severin, trece la partidul lui Victor Ponta: ”Doar în stalinism deviaționistul era cel care merge înainte atunci când partidul o lua la dreapta”

G4 Media, 2018

Fiul rătăcitor se întoarce în 2020 la partidul mamă PSD. Deși a fost numit secretar general al Pro România, Ion Mocioalcă se înscrie în PSD în noiembrie 2020, deschizând și lista candidaților pentru Senat, de la Caraș Severin.

Momente amuzante:

Deputat Pro România înjură un jurnalist

Europa Liberă, 2020

Ion Mocioalcă, exploziv la DCNEWS! Interviul momentului

DC News, 2020

Ion Mocioalcă (PSD): Cum de nu e USR în stradă?! NU e nimeni interesat să afle adevărul!

DC News, 2020

Citește și: Profil de candidat – Cristian Dima, pentru Camera Deputaților, din partea PRO România

#News