Profil de candidat – Alina Gherasim, pentru Senat, din partea USR PLUS

Pentru unii a alerga înseamnă fuga de răspundere, pentru alții este un mod de viață, un mod în care își pot aduna gândurile, o cale de a ajunge pe peste mări și țări, la competiții internaționale.

Camelia Alina Gherasim (Tecuță) a alergat mii de km anual, fiind o maratonistă, iar participarea la competiții i-au dat șansa să vadă lumea. Alina Gherasim a candidat, din partea USR, la Consiliul Local din Vânători (unde este stabilită), a câștigat, dar consideră că poate mai mult de atât. Astfel că aceasta și-a depus candidatura pentru un mandat în Senatul României.

Alina Gherasim, om de „cursă lungă”

Chiar dacă este la început de drum, Alina Gherasim vrea să pună implementeze proiecte ce privesc activitatea sportivă, la nivel de copii și juniori, un compartiment al sportului de masă ce are numeroase lacune. De la o infrastructură sportivă la motivația celor mici de a face performanță. Aceasta consideră că sportul de masă este cel care stă la baza sportului de performanță și mai ales, de înaltă performanță.

„Pe lângă acest obiectiv major, voi colabora în orice proiect privind Reforma sistemului educațional”, apare în prezentarea fostei atlete.

De la catedră la Consiliu Local

Primul pas în viața politică l-a făcut în această toamnă, când a obținut mandatul de consilier local în localitatea unde este stabilită, Vânători, localitate aflată la numai câțiva kilometri de Galați, acolo unde de altfel își continuă activitatea profesională, la Liceul Sportiv.  

Viața nu a fost doar cu bune pentru gălățeancă, aceasta fiind de câteva ori în centru atenție, și nu într-un mod plăcut.

Atleta galateana Alina Tecuta a sechestrat si molestat o fetita

Adevărul, 2002

Atletism: Alina Tecuta, suspendata doi ani

Libertatea, 2002

Alina Gherasim, în maratonul căsniciei

Viața liberă, 2009

Alianța USR PLUS și-a desemnat candidații pentru parlamentare

Viața liberă, 2020

Cine este Alina Gherasim

Are 49 ani, este căsătorită cu un fost sportiv (antrenor de baschet) și mamă a doi copii: un băiat de 17 ani, olimpic la biologie, și o fată de 11 ani, campioană balcanică la badminton.

În prezent este profesor la Liceul cu Program Sportiv Galați.

A practicat atletismul de performanță, a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Sidney (2000), la numeroase Campionate balcanice, europene, mondiale și am câștigat medalia de aur la maratonul de la Paris (1996).

Citește și: Profil de candidat – Emanuel Ungureanu, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS

#News