Iulia Kelt
Viorica Dăncilă - Foto: Iulia Kelt

În urma declarațiilor lui Liviu Dragnea, potrivit cărora, singura vinovată pentru vehicularea ideii de amnistie și grațiere ar fi Viorica Dăncilă care, cu toate că nu are probleme cu legea, ar fi insistat să le acorde celor ce au… un beneficiu, fosta doamnă a politicii românești, inimoasa Viorica, a ținut să se disculpe, postând un contra atac pe pagina sa de Facebook:

„Cât timp am fost prim-ministru nu am dat nicio ordonanță de urgență pe justiție! Și nu am avut niciodată vreo inițiativă pro-amnistie și pro-grațiere!

Sunt sigură că acest lucru l-a iritat pe domnul Liviu Dragnea, dar am considerat că interesul României primează. N-am vrut să fac ceva ce știam sigur că e rău pentru țară.

Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români.”, spunea în cursul serii de ieri, Viorica Dăncilă.

Iată ce-i spunea Liviu Dragnea, Ancăi Alexandrescu (fost consilier al Vioricăi Dăncilă, de altfel):

Auzind de îngrozitoarea întâmplare, Radu Banciu nu s-a putut abține și a comentat cele întâmplate, dând deopotrivă și-n Dăncilă, dar și-n Dragnea

„Cică e foc și pară pe Viorica Dăncilă. Un discurs haotic, Liviu Dragnea incapabil să spună trei fraze care să curgă una după alta, se contrazicea. A spus niște tâmpenii. Sigur, n-o să insistăm foarte mult. Liviu Dragnea, care n-a făcut altceva decât niște porcării colosale, ne predă nouă lecții de morală, cum că el nu avea de ce să facă cerere de grațiere, că el e nevinovat. Păi, vedeți, domnule Dragnea, că stă dosarul Tel Drum pregătit să te bage la pușcărie pe viață practic. Adică, tu, cu căsoaiele alea, nu ești în stare să legi trei propoziții, ți-ai făcut două străzi de case și spui că ești nevinovat?”, a afirmat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

Continuându-și ideea, Radu Banciu a amintit care sunt consecințele directe ale eliberării condiționate ale infractorilor, cei care au beneficiat, de asemenea de recursul compensatoriu, creând haos în justiția românească.

„Ei discutau de amnistie și grațiere între ei, ăsta este cinstitul Liviu Dragnea. Păi, am văzut ce s-a întâmplat, că au ieșit ăia – n-a ieșit ăla al nostru de la Mehedinți până la urmă? A ieșit, a incendiat-o pe fata aia și după s-a sinucis, am înțeles, să nu cumva să îl pască din nou pușcăria și să nu mai dea peste vreun milostiv din acesta, care să îl mai scoată o dată (n.r. – din închisoare). Probabil că spusese și el, de câte ori mai pot să ies? Au ieșit toți escrocii până la urmă, unii au fost băgați repede înapoi, alții au intrat ei de bună voie, că n-aveau ce să facă, nu mai aveau repere în societate. Despre asta vorbeau cei care ctitoreau România, nevinovații noștri”, a mai spus Banciu.

Citește și: Gușă a găsit explicația: Orban, un fel de Dragnea pentru PNL

#News