Bărbat din Satu Mare condamnat la închisoare după ce a aruncat o petardă la întâmplare

Petarda a orbit parțial o tânără, incidentul având loc în noaptea de Revelion

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Un bărbat a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, după ce o petardă pe care o aruncase la întâmplare a orbit parțial o tânără. Incidentul a avut loc în noaptea de Revelion, pe o stradă din Satu Mare. În urma procesului care a urmat, instanța a decis și că acesta trebuie să-i plătească victimei sale daune morale și materiale de peste 20.000 de euro, potrivit digi24.ro.

Incidentul a avut loc chiar în noaptea de Anul Nou, pe strada Dariu Pop din Satu Mare. Tânăra de 29 de ani se afla cu soțul și mai mulți prieteni afară, pentru a vedea spectacolul de artificii de la miezul nopții

. La un moment dat, un bărbat necunoscut a început să arunce cu petarde în direcția lor. Soțul femeii l-a rugat să se oprească, deoarece ar putea răni pe cineva dar acesta a continuat, însă, următoarea petardă aruncată explodând tinerei chiar în față. În urma apelului la 112, un echipaj de Ambulanță a preluat-o pe femeie și a dus-o de urgență la spital. Din cauza rănilor suferite, tânăra a avut nevoie de peste 65 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial, autorul și-ar fi cerut scuze și a promis că va suporta toate cheltuielile medicale dar ulterior a fost de negăsit.

Din acest motiv soții au apelat la un avocat și au deschis proces în instanță. Din cauza petardei care i-a explodat în față, femeia a orbit parțial. Potrivit diagnosticului medical, s-a constatat „scăderea accentuată a acuității vizuale la nivelul ochiului drept (percepe doar mișcările mâinilor). Sechelele posttraumatice de la nivelul ochiului drept au dus la pierderea funcțională ireversibilă a ochiului, ce reprezintă infirmitate fizică (permanentă) prin pierderea vederii binoculare”. Zilele trecute, bărbatul vinovat pentru incident a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și la plata a 20.000 euro, cu titlu de daune morale, respectiv 5.875,74 lei, cu titlu de daune materiale. MAE, atenționare de călătorie pentru Franța