Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu nu pare să aibă prea mare încredere în spusele celor de la Biroul Electoral. În plus, este de părere că emiterea unui dosar penal în rem reprezintă o veste bună pentru cei acuzați de tentativă de fraudare a procesului de vot.

„Nu cred în explicațiile Biroului Electoral, după tot ce s-a întâmplat. Am mari semne de întrebare. Faptul că s-a deschis un dosar penal in rem e un lucru foarte bun.”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR PLUS, care, în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, a precizat BES.

„Persoana care apare în alt cadru al filmării, într-un colţ al încăperii şi aşază un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, iar acel sac conţine procesele verbale ale unei secţii de votare. Procesele verbale de la toate secţiile de votare la care au fost probleme, în sensul că nu se reuşea închiderea cheilor, au fost depozitate în acel colţ, preşedinţii secţiilor de votare fiind sunaţi ulterior, pentru a se prezenta la sediul Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 în vederea rezolvării problemelor şi validării rezultatelor secţiei”, a mai spus BES.

Citește și: BEC a decis: în Moldova Nouă s-au anulat alegerile

#News