Daniel Băluță

Primarul ales al Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD) a declarat într-un recent comunicat trimis presei că cei din USR se opun unor proiecte care, în viziunea sa, sunt benefice Sectorului 4. Mai mult decât atât, Daniel Băluță este de părere că cei de la USR ar manifesta un comportament huliganic, nefiind „capabili să vină cu fapte concrete”. Nemulțumirea lui Băluță se îndreaptă, în mod deosebit, împotriva consilierilor din Sectorul 4, membri ai USR.

„Din păcate pentru alegătorii lui, USR continuă comportamentul huliganic, de mahala din timpul campaniei electorale, și a pornit atacul și împotriva locuitorilor din Sectorul 4, cărora prin metodele bine cunoscute și utilizate, de intimidare și manipulare, vrea să le fure, acum, dreptul la bunăstare, educație și sănătate.

Incapabili să vină cu fapte concrete, consilierii USR din Consiliul Local al Sectorului 4, prin purtătorul ad-hoc de cuvânt, Guilhem Moulin, consilier USR, împroașcă injurii și se opun cu toată puterea, recurgând la minciună și înșelătorie pentru blocarea proiectelor de construcție, reabilitare și modernizare a obiectivelor din Sectorul 4.

Primarul reales al Sectorului 4, Daniel Băluță, continuă activitatea și, consecvent principiilor democratice care vizează transparența și dialogul constructiv, în ultima ședință de Consiliu Local, în vechea componență, aduce în dezbatere proiecte de construire și modernizare a unor obiective de peste 300 milioane lei care pot aduce Sectorului 4 statutul de hub economic de lux.

USR ridică sfidarea pe noi culmi și transformă ședința într-un scandal de proporții, blocând prin metode interlope, orice proiect care ar avea ca urmare dezvolatrea economică a sectorului sau o viață mai bună a locuitorilor de aici, inclusiv a acelora care au votat USR la locale.

Faptul că o parte dintre proiectele discutate au fost introduse pe o listă suplimentară nu este o procedură excepțională, fiind o practică foarte des întâlnită, mai ales la ședințele de Guvern. Demn de remarcat este și faptul că proiectele care au produs iritarea consilierilor USR din Consiliul Local al Sectorului 4 nu sunt noutăți, ci erau cunoscute și își urmau cursul firesc al derulării. Numai că, o dată cu rezultatele alegerilor, Guilhem Moulin și colegii lui, au întrezărit o oportunitate de a eluda legea și de a da tunuri, altfel nu se explică de ce, deși membru și în vechea echipă, abia acum se opune și blochează proiectele.

Iresponsabilitatea USR și dorința de înfrânare a oricărei inițiative de dezvoltare a sectorului 4, poate fi considerată subminare a economiei și îngrădirea dreptului oamenilor de a avea o viață decentă și prosperă și acces egal și nelimitat la educație și sănătate. Este un atentat la siguranța și securitatea locuitorilor din Sectorul 4, care au fost mințiți și înșelați cu un tupeu inimaginabil de către USR.

Pozițiile de forță cu care au atacat ultima ședință a vechiului Consiliu Local al Sectorului 4 demonstrează că reprezentanții USR nu sunt capabili să discearnă între ura pe care o poartă contracandidaților lor și nevoia de confruntare constructivă pentru binele comun. Consilierii USR sunt incapabili să înțeleagă că au fost aleși pentru promisiunile făcute de a aduce oamenilor dezvoltare și modernizare și antrenează în războaiele personale și de partid, transformându-i în victime colaterale evidente, pe toți locuitorii sectorului 4.

Consilierii USR au făcut publică Declarația lor prin care recunosc că vor fura, vor minți, vor înșela, vor favoriza interesele obscure, vor manipula și jefui cât vor putea de mult sectorul 4.

Cu reprezentanții USR în Consiliul Local, viitorul pentru Sectorul 4, arată sumbru.

Printre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi suplimentară s-au regăsit contruirea a 4 pasarele pietonale pe: bd. Gheorghe Șincai, pe bd. Tineretului, la Palatul copiilor, pe bd. Tineretului – Strada Visana , pe Șoseaua Olteniței – Metrou Constantion Brâncooveanu, aprobarea costurilor pentru Centrul Multicultural din Parcul Tudor Arghezi, modernizare grădiniței Metalurgiei, pasajul rutier de la intersecția strada Ion Iriceanu cu Turnu Măgurele, aprobarea bugetului cererii de finanțare „Sprijinirea capacității instituţiilor din subordinea Consiliului Local al Sectorului 4 pentru gestionarea crizei SARS-CoV-2” în cadrul apelului de proiecte POIM/819/9/1/Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare – circa 7,5 milioane lei bani europeni, aprobarea depunerii cererii de finanțare „Creșterea gradului de acces a elevilor din învățământul preuniversitar la procesul de învăţare on-line prin dotarea acestora cu echipamente de tipul tabletelor școlare” și a cheltuielilor aferente acesteia în cadrul apelului de proiecte lansat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020 – circa 37 milioane lei din care 34,7 fonduri europene nerambursabile”, se arată în comunicat primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

Citește și: Tăriceanu intervine. „USR, bolșevici sadea”

#News