Țestoasele Ninja

Povestea primarului Gutău varianta simplă, necartonată, sună cam așa: în cadrul unei ședințe a consiliului local, ședință publică de altfel, este nevoie de o hotărâre pentru a reprezenta S.C. APAVIL în procesul lui Daniel Mihail Câmpeanu, proces aflat la cel de-al patrulea termen.

Câmpeanu își spune punctul de vedere, alege să își și filmeze cu telefonul personal punctul de vedere după care, alege să tacă.

Nimic ieșit din comun în afară de domnul primar care își iese din pepeni. De menționat este faptul că, deși nu conducea ședința, îl invită politicos și diplomat afară pe Câmpeanu : ”Cum îți permiți? Ieși afară!” Politicos și diplomat.

La fel politicos și diplomat, domnul primar, cheamă cu un click artistic din degete un polițist și polițistul se execută la fel de artistic ca majordomul regelui. Doar că nu singur. Pentru că un polițist nu vine niciodată singur, majordomul regelui Gutău cheamă întăriri. Alți doi polițiști.

Și uite-aici, dragi copii, povestea noastră se complică, pentru că nu știm dacă țestoasele noastre Ninja sunt angajați ai Poliției Locale așa cum scrie pe uniforme sau bodyguarzii regelui Gutău. Sau dacă Gutău a ales să-și pună oamenii în funcții de conducere.

Nu știm, dar putem trage concluzii: limbajul primarului din Râmnicu Vâlcea, ofuscarea cu care scoate afară un om implicat în ședință, viteza de reacție a oamenilor în uniformă, viteza cu care țestoasele Ninja caută condei pentru amendă și cu care îi palmează telefonul, ei bine, dragi copii, acestea sunt concluziile.

Că poți fi oricând tratat ca un infractor pentru un gest minor. Depinde doar pe cine ai supărat.

Și-ar mai fi o concluzie: nu e o instituție publică, ci instituția lui Gutău. Pardon, regelui Gutău.

Că este sau nu este abuz de putere, nici asta nu știm. Un singur lucru ne este cunoscut: ședința era publică, polițiștii flancau sala și Câmpeanu era în ședință. Vreo trei minute. Până n-a mai fost.

Citește și: Bacalbașa încearcă să-l anestezieze pe Bulai cu jigniri

Panseluțele

Povestea primarului Gutău varianta complexă și-n ediție hard-cover: cum e să fii tratat ca infractor pentru un gest minor ne poate spune chiar primarul care, în ciuda a două dosare de corupție, a reușit să scape cu ajutorul CEDO. Bine, a servit și puțin timp la pușcărie, dar despre asta nu-i prea place să vorbească.

Nu știm exact dacă a fost vinovat sau nu, domnul primar invocând procedura cu care s-au judecat dosarele.  Da, procedura ca argument.

A beneficiat din plin de modificarea legilor justiției, a trecut prin toate partidele posibile, a revenit la primărie, a plantat multe panseluțe, chiar mai multe decât un primar poate cumpăra.

Dar asta nu are absolut nimic de-a face cu o afacere de familie, afacere despre care toți vâlcenii știu. Nu are de-a face absolut nimic. Domnul Gutău e doar ecologist, plantator de răsaduri și dătător de amende în cadrul ședințelor publice. Pentru că se supără repede și, cu ajutorul țestoaselor Ninja, te trimite la secție pe un drum cu prea multe panseluțe și prea puțină libertate.

”Nu te poți juca cu viața unui om. Cel mai de preț lucru este libertatea”, a spus Gutău la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3, undeva prin 2016.

#News