Societatea RAJA S.A., cu sediul în Constanța este cunoscută ca fiind cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și în domeniul epurării apelor uzate.

În egală măsură, societatea constănțeană deserveşte peste trei milioane de beneficiari din multiple județele ale României, cum ar fi Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Dâmbovița, Brașov și Bacău.

De asemenea, RAJA S.A. este membru fondator al Asociaţiei Române a Apei şi, totodată, o companie furnizoare de servicii de alimentare cu apă şi de canalizare din România, membră IWA (Asociaţia Internaţională a Apei).

RAJA S.A. are o particularitate, comparativ cu unităţile similare din ţară, datorită învecinării cu Marea Neagră şi a activităţilor economice unicat din acest areal: 93% din apa furnizată beneficiarilor este extrasă din subteran, ceea ce implică costuri mari generate de consumul de energie electrică. În plus, RAJA are în exploatare 17 staţii de epurare ape uzate menajere”, se arată pe site-ul oficial al societății constănțene”, transmit membrii societății.

Principlalele activități ale societății RAJA din Constanța

  1. Alimentarea cu apă în 160 localități;
  2. Colectarea și evacuarea apelor uzate menajere și meteorice;
  3. Epurarea și evacuarea apelor uzate în 17 stații de epurare;
  4. Întreținerea și repararea echipamentelor utilizate în activități specifice;
  5. Analize de laborator pentru apa potabilă și apa uzată în laboratoare acreditate RENAR.