Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ziua Internațională a Câinelui este sărbătorită, anual, în data de 26 august. Această sărbătoare a fost fondată în 2004 de către Colleen Paige, expertă în stilul de viață al animalelor de companie, avocat pentru salvarea animalelor și autoare a mai multe cărți.

Data de 26 august este semnificativă, deoarece este ziua în care familia lui Colleen a adoptat primul ei câine de la adăpostul local de animale. La acel moment, Colleen avea 10 ani.

Poliția Română, de Ziua Internațională a Câinelui: ”Să nu uităm de obligativitatea identificării câinilor prin microcipare și sterilizării câinilor aparținând rasei comune”

26 August este Ziua Internațională a Câinelui, ziua în care îi sărbătorim pe cei mai buni prieteni ai noștri Ți-ai imagina viața fără cel mai bun prieten? Cu siguranță nu, iar pentru asta fii alături de el!”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Uite ce poți face:

1. Oferă-i un adăpost corespunzător;

2. Oferă-i hrană și apă suficiente;

3. Oferă-i îngrijire, atenție și asistență medicală;

Colleen Paige: ”Milioane de câini sunt uciși, în fiecare an, pentru că sunt, pur și simplu, nedoriți”

Fondatoarea a ținut să explice că milioane de câini sunt uciși, abandonați sau duc o viață plină de abuzuri.

Unii sunt cumpărați doar pentru că fac parte dintr-o anumită rasă, dar proprietarul nu cunoaște condițiile rasei. Alți câini sunt cumpărați cu ocazia Crăciunului, devenind simple cadouri. După, sunt abandonați.

Mulți copii sau proprietari nu știu cum să îngrijească un câine. Patrupedele sunt abandonate din motive absurde: vomită pe covor, latră prea mult sau familia se ”răzgândește”. Tot ce își dorește un câine este să te iubească și să fie iubit. Sunt ființe uimitoare, curajoase, sensibile și merită compasiune și respect. Vă rugăm să luați în considerare toate aceste aspecte, în momentul în care adoptați sau cumpărați un câine”, a transmis fondatoarea acestei sărbători.