RAJA S.A. și autoritățile locale din Constanța își dau mâna pentru finalizarea lucrărilor aferente POIM, într-un timp optim

În momentul de față, în municipiul Constanța au loc lucrări de modernizare și de dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă însă și de colectare și tratare a apei uzate, ambele operațiuni fiind incluse în Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Investițiile din municipiul Constanța au o valoare de 98,7 milioane de euro și cuprind reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare pe o lungime de peste 134 km, dintre care 43 de km sunt „investiții în active strategice ce asigură funcționarea în siguranță a întregului sistem, vizând reabilitarea aducțiunilor și magistralelor de alimentare cu apă, precum și refulările ce asigură transportul apelor uzate către stațiile de epurare”, a declarat compania RAJA S.A., într-un comunicat de presă.

Bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța, sub imperiul modernizărilor subterane

În momentul de față vorbim despre lucrări de reabilitare a sistemelor de apă și canalizare pe unul dintre cele mai mari bulevarde din Constanța, Aurel Vlaicu.

Aici, pentru a se reduce disconfortul creat conducătorilor auto, lucrările se desfășoară astfel încât să se asigure câte o bandă liberă pentru fiecare sens de mers, iar pentru a scurta timpul de intervenție, la nivelul acestui bulevard se lucrează concomitent pe trei șantiere. De aceea, colaborăm permanent cu Poliţia Municipală și Poliția Locală Constanța pentru a asigura o circulație corespunzătoare și pentru fluidizarea traficului.

A mai spus compania

Astfel, sâmbătă, 17 aprilie 2021, în urma inspecției de pe șantierele aferente bulevardului Aurel Vlaicu, a avut loc o întâlnire de lucru la nivelul Stației de Tratare Palas, la care, unde au participat inclusiv Vergil Chițac, Primarul Municipiului Constanța și Silviu Coșa, Prefectul Județului Constanța.

Se dorește finalizarea lucrărilor în timp cât mai scurt

În Constanța avem mai multe șantiere deschise și trebuie să terminăm aceste investiții cât mai repede. Chiar dacă lucrările sunt în grafic, am luat decizia ca firmele constructoare să lucreze și în weekend, astfel încât să devansăm termenele de finalizare. Totodată, vom lua toate măsurile ca în perioada minivacanței de Paște și 1 Mai disconfortul creat conducătorilor auto, în zonele cu lucrări, să fie cât mai mic”, a declarat Aurel Presură, director general al RAJA S.A.

La rândul său, edilul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dat asigurări că primăria va da p mână de ajutor, astfel încât lucrările să fie finalizare cât mai repede, pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții de trai în Municipiul Constanța.

Începând de acum și până la finalizarea investițiilor, în fiecare sâmbătă vom fi pe aceste șantiere și vom monitoriza cu atenție stadiul proiectelor. Împreună cu RAJA SA și firmele constructoare am făcut un comandament de lucru, astfel încât să urmărim îndeaproape graficul de lucrări și să aplicăm cele mai bune soluții pentru a limita efectele nedorite ce produc perturbări de trafic în zonele afectate”, a mai spus primarul Chițac.

În cadrul aceluiași comunicat, compania RAJA S.A. a ținut să le ceară scuze constănțenilor pentru „deranjul creat”, adăugând că lucrările de reabilitare a conducetelor de apă și canalizare sunt necesare unui trai de nivel european.