Foto: RAJA SA

Compania RAJA S.A. a semnat, în cursul zilei de ieri, 15 iulie 2021, alte contracte de lucrări, cu numrele 49 și 29. Contractele în cauză au în vedere investiții majore în infrastructura de alimentare cu apă și de colectare-tratare a apei uzate din municipiul Constanta, însă și în comuna Crevedia, din județul Dâmbovița. De menționat că cele două contracte mai sus amintite fac parte din Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare a RAJA S.A. Constanța care se înscrie în „Proiectul prioritar strategic privind Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 – Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, sprijinit de Comisia Europeană.

Evenimentul a fost marcat de prezența oficialilor constănțeni din administrație

La semnarea contractelor au participat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, primarul comunei Crevedia, Florin Petre, dar și directorul general RAJA SA, Aurel Presură.

Până în momentul de față, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, au fost atribuite 42 de contracte de lucrări dintr-un total de 50 și 4 contracte de servicii. Investițiile au ca beneficiari finali populația din zonele vizate, dar și turiștii care vin pe litoral, în sezonul estival.

„Avem ca obiectiv ca județul Constanța să beneficieze de apă potabilă de cea mai bună calitate, iar ca angajament asumat este gospodărirea eficientă a apelor uzate, inclusiv epurarea cu cele mai noi tehnologii. Sunt proiecte asumate și de către acționarul majoritar, Consiliul Județean și de aceea ne implicăm activ ca aceste ambițioase investiții să fie finalizate cu succes. Dacă apar probleme în asigurarea cofinanțării de către primării, vom face toate demersurile la nivel central ca să rezolvăm aceste situații și să nu ajungem în faza blocării acestor proiecte atât de necesare județului” a spus președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Contractul de lucrări CL49 , denumit „Colectoare principale în Municipiul Constanța” are o valoare totală de 28.878.319,53 lei cu TVA și se va derula peparcursul a 18 luni. Investițiile prevăzute sunt reabilitarea sau extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de peste 2,2 km, dar și a unor cămine de vizitare. Contractul de lucrări CL29, „Rețele apă și canalizare Dârza și Manastirea. Rețele apă Samurcași si Cocani – comuna Crevedia” are termen de execuție 12 de luni și o valoare totală de 50.010.817,70 lei cu TVA și cuprinde reabilitarea/extinderea sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 32,06 km, extinderea canalizării pe 20,28 km, dar și înființarea a 6 stații de pompare, se arată în comunicatul RAJA S.A.

„Împreună vom rezolva situația din zona Centrului de Scafandri, să nu mai apară inundații în timpul ploilor. Din perspectiva asta, constructorul are tot sprijinul nostru, pentru că suntem primii interesați să rezolvăm această problemă”, a declarat edilul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Amintim că, până în prezent, din cele 11 contracte de lucrări prevăzute pentru Municipiul Constanța, cu o valoare aproximativă de 105 milioane Euro, 10 u fost deja semnate.