În momentul în care alegi să mergi în patru labe, să-ți riști sănătatea (și, eventual, să o distrugi și pe a altora) și să vrei cu tot dinadinsul să pupi moaște pe vreme de pandemie, nu te numești inconștient. Te numești victimă a unor grave probleme de ordin psihic. Probleme pe care refuzi să le tratezi și probleme despre care ai impresia că vor trece doar când lingi racla.

Altă problemă care intervine: ajungi să crezi în miracole care sfidează orice lege. Pe scurt, o enoriașă a decis să-i lase o monedă sfintei și s-a trezit cu o altă monedă în buzunar. Sau cu aceeași monedă, în același buzunar.

Explicația enoriașei: miracol.

Explicația logică: avea două monede. Sau amnezie.

“Într-o zi, după ce m-am închinat la Sfânta Parascheva, m-am gândit că ar fi bine să las şi eu un bănuţ pentru ajutor – pe atunci se puneau pomelnice şi bani chiar în racla sfintei. După ce am scos banul din buzunar, mă gândeam: «Să-l las pentru pâine sau să-l pun la Sfânta?». În cele din urmă, i l-am dăruit Sfintei, zicând în gândul meu că o să mă ajute să-mi cumpăr pâine la copii. Când ies din Catedrală şi bag mâna în buzunar, m-am blocat: bănuţul era la loc”, a povestit Viorica în cadrul unui interviu, relatează doxologia.ro.

Pe 14 iunie 2020 s-au împlinit 379 ani de când au fost aduse moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași. “A stat 160 de ani în Bulgaria, 125 de ani în Serbia și aproape tot atâta vreme în Constantinopol, însă cea mai mare parte a timpului, Sfânta Parascheva a petrecut-o și o petrece alături de înaintașii noștri, de noi și nădăjduim că și alături de urmașii noștri, ocrotind Moldova”, a mărturisit părintele profesor Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie “Dumitru Stăniloae” din Iași, anul trecut, conform crestinortodox.ro.

Citește și: Patriarhul Daniel cere suspendarea deciziei de interzicere a pelerinajelor. „Fără o consultare prealabilă cu BOR”

#News