Foto: Pixabay.com

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici a declarat, la Digi 24, că sezonul rece va pune presiune organismul uman, pentru că cele două infecții, gripa sezonieră și Covid 19, nu se exclud una pe cealaltă.

„Odată cu răcirea vremii se va activa coronavirusul – frigul crește permisivitatea pătrunderii virusului în organism. Scăderea sub 10 grade duce la activarea, creșterea activității virusului. De asemenea, amploarea gripei – va veni odată cu sezonul rece. Și cu existenta gripei cu Covid – aceste două infecții nu se exclud una pe cealaltă. De aceea este important să ne vaccinăm antigripal să se prevină măcar una. Infecția se poate produce simultan. La unii, va fi simultan cu Covid și gripa, nu se exclud una pe cealaltă”, a explicat Emilian Popovici, la Digi 24.

Reamintim că în România au fost două zile consecutive în care numărul de noi infectări cu Covid 19 a trecut de 3.000 de cazuri. De la începutul pandemiei, în România au fost înregistrate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu Covid,  114.792  pacienți au fost declarați vindecați, iar 5.299 de pacienți au decedat.

În sezonul 2019-2020, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, au fost înregistrate 73 de decese din cauza infectării cu virusul gripal.

Citește și: Record după record. A doua zi cu peste 3.000 de cazuri de Covid

#News