Sursa foto: Pixabay

Christos Spirtzis, deputat al principalului partid de opoziție din Grecia, a depus vineri plângere la procurorul instanței supreme, scrie Reuters.

Fostul ministru este unul dintre apropiații liderului partidului SYRIZA, Alexis Tsipras, și a acuzat repetate tentative de infestare a telefonului mobil cu un program rău intenționat: malware-ul Predator.

Două mesaje primite aveau legătură cu Predator

„Parcurgând o serie de mesaje pe care le-am primit în trecut, am identificat șase care păreau suspecte, drept care am apelat la experții în telecomunicații care mi-au spus că două dintre ele aveau legătură cu Predator. Acest lucru m-a determinat să înaintez plângere”, a declarat deputatul pentru agenția de știri londoneză.

Coincidența face ca al doilea mesaj care are legătură cu malware-ul Predator să fie identic cu cel primit de un jurnalist și de Nikos Androulakis, liderul partidului socialist PASOK.

„Aceste trei mesaje text au fost trimise de același centru … fie direct, fie prin terțe părți”, a adăgat Christos Spirtzis.

Un spectacol ieftin și o coincidență diabolică

Guvernul a respins însă demersul deputatului, catalogându-l drept un „show ieftin”.

În plus, faptul că Spirtzis a decis să depună plângere exact în ziua în care premierul Kyriakos Mitsotakis se deplasa la Salonic pentru a susține un discurs economic anual a fost numit „coincidență diabolică”.

„Problema cu programele malware care ascultă telefoanele mobile a venit în prim plan acum 5 ani. Este o problemă globală și trebuie să găsim contramăsuri eficiente acestei amenințări”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou.