Monica Anisie
Monica Anisie

Dacă până acum puteam spune că programa școlară românească este una stufoasă și, pe alocuri, inutilă, iată că vine Monica Anisie să rezolve situația, declarând că se mizează pe recomandarea „profesorilor conţinuturi care se concentrează asupra competenţelor cheie pe care trebuie să le dezvoltăm copiilor”. Dacă conținutul școlar ar urma, conform ministrului, să se simplifice, nu același lucru putem declara despre modul de exprimare al Monicăi Anisie.

„Ştiţi foarte bine că există un curriculum naţional şi pentru a putea face lucrul acesta trebuie să se întrunească toate comisiile naţionale şi aşa mai departe, adică este o procedură destul de dificilă. Am redus însă din hârtiile pe care noi le făceam de-a lungul timpului şi aşa cum am promis la începutul mandatului am redus acele comisii, unele dintre ele chiar nu erau operative, ca să spun aşa, şi din hârtiile pe care noi profesorii trebuia să le realizăm până anul acesta. Am redus timpul de muncă pentru hârtii cu 80%”, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Monica Anisie: „Ceea ce am putut să fac a fost să reduc programa pentru examenele naţionale”

 “Am avut propunerea şi de reducere a numărului de ore. Am demarat acest proces, s-au întrunit comisiile, au făcut nişte propuneri şi în momentul în care să începem cu reducerea numărului de ore la clase, o lege care a fost dată în Parlament a abrogat prevederea din legea 1 a articolului 66. Deci în felul acesta, dacă reduceam numărul de ore, puteam să reduc şi programa şcolară. La momentul acesta când suntem deja la începutul anului şcolar, mai avem câteva zile, acest lucru nu este posibil. Ceea ce am putut să fac a fost să reduc programa pentru examenele naţionale”, a mai spus Monica Anisie.

Citește și: Anisie confirmă: părinții pot opta pentru școala online

#News