Circulația unor trenuri de mare viteză din Spania, suspendată din cauza furturilor componentelor electrice

Traficul pe linia de mare viteză dintre Madrid și Catalonia a fost întrerupt luni.


Lovitură neobișnuită dată de hoți în Spania. Astfel, deoarece cablurile de alimentare electrică au fost sustrase , circulația trenurilor de mare viteză pe traseul Madrid-Barcelona ale companiei Renfe, operatorului feroviar spaniol de stat, a fost suspendată, luni dimineață, potrivit digi24.ro.

Traficul pe linia de mare viteză dintre Madrid și Catalonia a fost întrerupt luni

Un act de vandalism care a avut loc la primele ore ale dimineții a provocat întârzieri și suspendări în trenurile AVE, AVLO și Ouigo începând cu ora 6 dimineața, când era programată prima călătorie. În jurul orei 2.30 au fost descoperite probleme la sistemele de comunicații, de semnalizare, de telegestiune a energiei, la detectoarele de cădere de obiecte și la alte dispozitive de siguranță între L’Arboç și Figueres-Vilafant.

Cum au încercat autoritățile să rezolve problema

Compania Renfe a comunicat că a introdus un traseu alternativ de transport feroviar, care ocolește reţeaua folosită de trenurile de mare viteză. Rețeaua va fi folosită pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, care este cel de al doilea cel mai mare oraş din Spania.
Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost arestat după ce a fost identificat în zona din apropierea căii ferate din zona Santa Oliva, în Catalonia. Anunțul a fost făcut de către poliția locală spaniolă, printr-o postare pe rețeaua Twitter. Polițiștii nu exclud să mai facă noi rețineri în acest caz. Din cauza revenirii  industriei turismului după pandemie, infrastructura de transport din Spania este folosită la capacitate maximă în vara acestui an. Aceeași situație este şi în cazul altor ţări din Europa, motiv pentru care infrastructura de transport a devenit vulnerabilă atunci când apar probleme.

Spania: Aproape 180 de persoane, ajutate să moară „în demnitate”