Liderul PRO România Victor Ponta a dat dovadă de atitudine suprinzătoare când, în cursul serii trecute, a lăudat schimbarea conducerii DSP București, pe care acesta o considera incompetentă în forma ei inițială. Cu toate că acuzele acestuia vis-a-vis de acțiunile liberalilor continuă, suprinzător este faptul că, deși într-o frază scurtă, Victor Ponta găsește loc în sufletul său și pentru Guvernul condus de Ludovic Orban.

Victor Ponta: „Dar acum Guvernul a făcut un lucru bun – și nu trebuie criticat doar ca să zici că ai criticat: a schimbat conducerea liberală incompetentă a DSP București”

„Guvernul Orban face multe prostii și ticăloșii – dar rămâne în funcție în continuare pentru că PSD îl susține (și refuză să facă Moțiune de Cenzură) ! Noi PRO România am fost cei mai vocali atunci când Orban a schimbat șefi pesediști puși de Dragnea & Co cu șefi liberali la fel de incompetenți și ineficienți! Din păcate acum se dovedește că, în ultimii ani, în această privință PNL = PSD! Dar acum Guvernul a făcut un lucru bun – și nu trebuie criticat doar ca să zici că ai criticat: a schimbat conducerea liberală incompetentă a DSP București- și a numit interimar un medic militar! Medicii sunt profesioniști care merită sprijiniți / medicii militari au în plus o Cultură instituțională și disciplină care se pot dovedi extrem de eficiente în momente de criză!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

De altfel, în cursul zilei de ieri, ministrul Sănătății Nelu Tătaru comenta numirea în funcție a lui Ionel Oprea în felul următor:

„Nu e conducere militară, nu există aşa ceva. Ionel Oprea este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi pensionar militar. Nu facem ca la Suceava, unde am trimis conducere militară. Coordonarea DSP-urilor era la Horaţiu Moldovan. Am scos de acolo DSP Bucureşti, cel mai mare DSP din ţară, şi l-am pus coordonator pe Ionel Oprea. Acolo sunt 250 de oameni, plus 90 detaşaţi, care trebuie puşi la treabă. Şi directorul de la Direcţia Asistenţă Medicală, dr. Nica, se va ocupa şi el efectiv. El face evaluarea, care este în curs. Am trecut DSP Bucureşti în atribuţiile domnului secretar de stat Oprea. Acolo erau probleme mari, a fost şi acel focar de COVID, laboratoarele care făceau teste nu erau plătite. Va continua evaluarea! Rămâne conducerea actuală, dar sub conducerea dlui secretar de stat Ionel Oprea”, a declarat Nelu Tătaru pentru cei de la DcNews.

Citește și: Orban, despre rectificarea bugetară. „Trebuie să drămuim banii”

#News