Orlando Teodorovici

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici se află de ceva vreme într-un conflict cu actualul președinte interimar al PSD Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că ar fi răsturnat valorile social democrate de când a preluat partidul. Astfel, acesta își anunță oficial candidatura la șefia PSD, devenind contracandidatul oficial al lui Marcel Ciolacu.

„Nu vreau să validez alegerea în mod nestatutar și nedemocratic a unui președinte PSD! Cu atât mai mult, nu voi valida alegerea unui președinte printr-un simulacru de alegeri, atunci când regulile se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua șansele altor potențiali candidați sau a le anula pe cele ale candidaților care ar putea să se decidă în ultimul moment. Mi-am depus azi candidatura pentru funcția de președinte al PSD, în condițiile prevăzute de actualul statut validat de Tribunalul București, pentru că am ales să particip la orice competiție electorală fundamentată pe aceleași reguli”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

Teodorovici nu vrea simulacri la alegerile locale

„Indiferent de funcția pe care o ocupă în partid și de organizația județeană de care aparțin, să înțeleagă că PSD nu are nevoie, în special în situația actuală, să se prezinte în fața electoratului cu un simulacru de alegeri, cu oameni ascunși în spatele unor liste și, mai ales, cu riscul participării unui singur candidat și care să fie ales, eventual, cu unanimitate de voturi, ca în vremurile pe care le speram apuse”, a concluzionat Eugen Teodorovici.

În mod deloc surprinzător, Eugen Teodorovici se bucură de susținere în partid, cel mai mare susținător al său fiind social democratul Codrin Ștefănescu.

„Eugen Orlando Teodorovici şi-a depus candidatura pentru funcţia de Presedinte al PSD! În conformitate cu Statutul actual al partidului. Pe care Ciolacu îl calcā în picioare cu bocancii primiţi de la cazarmā. Îl sustin pe Eugen şi ar trebui sā o faceţi şi voi! Este singura sansā pentru a ne putea recupera partidul”, a scris Ştefănescu pe Facebook.

Citește și: Victor Ponta uimește pe toată lumea și laudă Guvernul

#News