Primarul sectorului 3 și unul dintre membri marcanți ai PSD, Robert Negoiță, a anunțat, luni, că ia în calcul opțiunea de a nu mai candida pentru un nou mandat sub umbrela social-democraților. Acesta și-a argumentat decizia precizând că nu se mai regăsește în formațiunea din care mai fac parte oameni precum Niculae Bădălău sau Marian Oprișan.

„Nu este foarte corectă această gândire, că „ai fost cu ei, tre’ să mori cu ei”, nu cred în șansele de reușită ale lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului. Văd căpușe, hiene cu dinți rânjiți că „uite PNL s-ar putea să se împiedice și venim noi iarăși, avem noi grijă să…”. Nu mă regăsesc acolo”, a explicat Negoiță.

Edilul sectorului 3 consideră că susținerea pe care PSD i-a acordat-o lui Nicolae Bădălău, pentru poziția de vicepreședinte la Curtea de Conturi, este un exemplu prost pentru cetățeni după ce baronul de Giurgiu a modificat legea de funcționare a Curții de Conturi în 2017 în favoarea lui.

Concret, acesta nu ar fi putut ajunge vicepreședinte al Curții de Conturi dacă, în urmă cu trei ani, nu ar fi modificat legea în interesul său. Bădălău nu avea studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite și pregătire profesională temeinică, pentru a ocupa postul amintit.

Astfel, Bădălău a depus personal un amendament la lege și a mai adăugat o profesie la condițiile de studii: „economice, juridice sau inginerești”, în condițiile în care Nicolae Bădălău este de profesie inginer și nu economist.

Surse politice din PSD spun că susținerea lui Marcel Ciolacu are legătură cu Congresul PSD unde dorește să candideze pentru funcția de președinte. Prin susținerea unor lideri din partid sau a apropiaților acestora, Ciolacu intenționează să își asigure voturile de la Congres și să scape de lideri care ar putea ridica pretenții, cum este cazul influentului baron PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, trimis pe funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

„Am crescut în acest partid și am învățat foarte multe lucruri despre politică, asta nu înseamnă că nu mai am dreptul la opinie, la identitate, că mi-a șters rațiunea, că nu pot să gândesc și că trec prin propriul filtru anumite lucruri. E o chestiune de principii”, a mai spus Negoiță.

Finalul discursului primarului sectorului 3 a fost literalmente radical, acesta invocând pedeapsa capitală pentru cei care înșală încrederea oamenilor care le-au acordat votul.

„Să fii primar este o onoare atât de mare încât în mod normal o persoană trebuie să fie capabilă să-și dea viața. Cei care își permit să înșele încrederea celor care și-au dat votul ca să fie reprezentați, pentru ei aș reintroduce pedeapsa capitală”, a încheiat apoteotic Robert Negoiță, care a mai punctat faptul că nu va candida pe listele Pro România, formațiune politică ce tocmai a anunțat prin vocea liderului Victor Ponta că nu va sprijini candidații PSD la alegerile locale.

Citește și: Un aliat al PSD s-a răsucit. Gabriela Firea a taxat trădarea

HashtagNews.ro