Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă

O deplasare la București, fie ea și în interes de serviciu, îți ia mințile. Parfumul burghez al Micului Paris atrage provincialii ca un magnet. Cine dă o tură pe la Capitală nu o face neapărat pentru că îi place orașul. Pentru cei care nu știu, în București este aglomerație, mult zgomot, praf, poluare, viață scumpă alea, alea.

Tot în București găsești fast-food-uri la tot pasul și tot aici sentimentul de putere este ceva de la sine înțeles. Bucureștiul dă ora exactă, deci, cine ajunge aici simte așa niște furnicături în burtică și-o dorință nestăvilită să se facă remarcat. Să vorbească cu gura plină, tare, atât de tare încât să se audă măcar până la capătul străzii.

Cu băluțele curgându-le în colțul gurilor pofticioase, Adrian Solomon și Ioan Irinel Stativă, deputați PSD tocmai din îndepărtatul și sărăcăciosul Vaslui, au intrat val vârtej în primul fast-food din Centrul Vechi, locul ăla de promenadă unde numai cei cu bani, figuri în cap și texte în gură, sau shaorme, mă rog, își permit să înfulece trântiți ostentativ pe câte două scaune, lingându-și zgomotos degetele, să nu cumva să risipească ultima picătură de maioneză.

Dar ce să vezi! Niște polițiști aflați și ei în treabă, bănuim că tot în interes de serviciu, i-au luat la ochi pe aleșii neamului și, culmea, le-a cerut să poate mască. Cum, mască pe figură și shaorma-n gură? Așa ceva nu scrie la carte! Bine, pe repede înainte, ciondăneala dintre politicieni și polițiști s-a terminat, logic, cu victoria ultimilor, cu procese verbale, cu sancțiuni contravenționale. Pe scurt, Solomon și Stativă vor plăti până la urmă 2.600 de lei. Nu pentru că au mâncat nesănătos, ci pentru că atitudinea lor a fost nesănătoasă pentru niște reprezentanți ai poporului.

„O patrulă a Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, a fost solicitată de agenții de pază ai unui restaurant de tip fast-food din sectorul 3, să intervină întrucât în interiorul localului se afla un bărbat care refuza să poarte mască de protecție, având un comportament recalcitrant. În urma discuțiilor purtate, acesta le-a adresat expresii jignitoare, având o atitudine sfidătoare la adresa acestora.

Alături de persoana în cauză se mai afla un bărbat care, la rândul sau a manifestat un comportament similar. Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu două amenzi în valoare totală de 2600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public”, transmit polițiștii, într-un comunicat.