Raluca Amariei

Raluca Amariei, fost vicepreședinte al USR și lider al filialei Sibiu și-a anunțat demisia din uniune și a acuzat politica „pumnului în gură” care se practică în partidul activiștilor. Doar patru ani a durat aventura Ralucăi Amariei în politică. Într-un mesaj postat pa Facebook, aceasta spune că mecanismul de funcționare al uniunii s-a defectat și că dialogul, cândva constructiv, a fost înlocuit cu noua regulă de partid: „cine nu e cu noi e împotriva noastră”.

Mesajul fostului vicepreședinte este devastator și aduce în discuție noile tendințe din USR: demagogia, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea și eliminarea vocilor disidente, fentarea democrației interne prin „autobuze” cu membri care apar doar la alegeri, boicotarea consultărilor interne sau a mecanismelor de decizie statutare, folosirea sesizărilor ca instrument de eliminare a opozanților în timp ce sesizările la adresa apropiaților conducerii sunt ținute fără termen la sertar.

Raluca Amariei acuză, de asemenea, susținerea și promovările tacite, clientelare în interiorul USR, a unor persoane cu grave probleme de integritate, ba chiar a unui extremist iresponsabil plantat direct în urechea președintelui pe post de consilier.

„Am decis să plec, să părăsesc acest partid, care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcție am contribuit. De mai multă vreme asist la agonia USR, la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista și colabora în interesul comunității și al țării.

Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de dreapta. Nu poți moderniza România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i educi”, a scris Amariei pe Facebook.  

Citește și: Candidații USR mint și își sabotează propria strategie electorală! Documentația PUZ – sector 1 NU permite tăierea Pădurii Băneasa și nici construirea de mall-uri în Herăstrău!

HashtagNews.ro