Eugen Adrian Ionel_Unifarm

Eugen Adrian Ionel, directorul suspendat al Companiei Naționale Unifarm SA, s-a prezentat, marți, la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat, printre altele, de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, Adrian Ionel ar urma să fie confruntat cu denunțătorul din acest caz.

Directorul general, suspendat, al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracțiuni, între care luare de mită și abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziție de echipamente de protecție împotriva coronavirusului. O tranșă de un milion de măști nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru CN Unifarm SA.

Pe lângă acuzațiile amintite, anchetatorii mai urmăresc și modul în care Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al Unifarm. Conform surselor judiciare, la data de 6 iunie 2016, cu încălcarea dispozițiilor legale, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian ar fi votat, la şedința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA.

El respinge categoric acuzațiile ce îi sunt aduse de procurori și afirmă că nu ar fi cerut niciodată bani î pentru contracte de achiziții.

Citește și: Ordinul de partid și ancheta DNA, au secretizat toate contractele de achiziții ale Unifarm

HashtagNews.ro