Trump, în continuare suspendat de Facebook

Următoarea revizie a deciziei va fi peste șase luni

Ce contează că ești probabil cel mai puternic om al planetei, dacă modul în care te manifești pe rețelele sociale contravine politicii acestora. Concret, Consiliul de Supervizare Facebook a decis miercuri să fie menținută suspendarea contului folosit de fostul președinte Donald Trump pe platforma înființată de Mark Zuckerberg, relatează Business Insider.

Aceasta este o decizie importantă și vine după ce Donald Trump a fost interzis, în ianuarie, de Facebook, Twitter și alte platforme de socializare în urma episodului de la Capitoliu, soldat cu câteva decese, fostul președinte fiind acuzat că l-a incitat.

„Consiliul a confirmat decizia Facebook din 7 ianuarie de a-l suspenda pe președintele Trump de atunci de pe Facebook și Instagram. Postările lui Trump în timpul revoltei de la Capitol au încălcat grav regulile Facebook și au încurajat și legitimat violența”, a declarat Consiliul de supraveghere într-un tweet. Dar a adăugat că „nu era potrivit” ca societatea să „impună pedeapsa nedeterminată și fără standard a suspendării nedeterminate”.

Citește și: Trump Jr. se revoltă, după ce Twitter a dezactivat permanent contul tatălui său

În mod normal sancțiunile Facebook se rezumă la eliminarea conținutului, precum și la suspendare limitată în timp a utilizatorului sau dezactivarea permanentă a paginii și contului. Totodată, Consiliul a precizat că „insistă pe Facebook să revizuiască această chestiune pentru a determina și a justifica un răspuns proporțional care este în concordanță cu regulile aplicate altor utilizatori ai platformei sale”, se mai arată în comunicatul de pe Twitter.

De partea cealaltă, Trump îi acuză pe cei care i-au suspendat conturile de retragerea libertății de exprimare a președintelui SUA (la acel moment încă era președintele în funcție, predarea ștafetei dinre Trump și Joe Biden, președintele ales, făcându-se pe 20 ianuarie).

„Ceea ce au făcut Facebook, Twitter şi Google reprezintă o ruşine absolută. I s-a retras libertatea de exprimare preşedintelui Statelor Unite pentru că nebunii stângii radicale se tem de adevăr, dar adevărul va ieşi oricum la suprafaţă, mai puternic şi mai mare decât oricând”, a subliniat Trump într-un comunicat.

Citește și: Soții Trump și-au lansat propriul site: 45office