Tudorel Toader foto Facebook

Tudorel Toader se spală pe mâini. Recunosc că nu mă așteptam ca fostul ministru al Justiției să aibă o reacție atât de rapidă, după anunțul potrivit căruia, Laura Codruța Kovesi a primit câștig de cauză la CEDO. Iată însă că Tudorel, moldovean cu sângele aprig, s-a grăbit să se disculpe, spunând că nu el este vinovat, ci alții. Vechea placă, vechile tactici.

„Pe firul acestui proces de demitere au fost trei factori care şi-au împlinit misiunea, Eu ca ministru am făcut raportul de evaluare şi am propus revocarea. A fost sesizată CCR, ministrul nu este autor al dreptului de sesizare al Curţii, o face Guvernul, președintele Camerei, președintele Senatului. CCR a dat o decizie şi preşedintele a revocat-o în baza acelei decizii. Președintele nu a revocat-o în baza propunerii mele, ci decizia CCR se execută”, a spus Tudorel Toader într-un interviu pentru Bună Ziua Iași.

De asemenea, acesta a mai spus: „Eu, ca ministru, am facut raportul de evaluare si am propus revocarea. Dupa aceea, a fost sesizata Curtea Constitutionala. Ministrul nu este autor al dreptului de sesizare a Curtii. O face Guvernul, presedintele Camerei, presedintele Senatului.”

Berbeceanu îl ironizează pe Tudorel Toader

„Măcar, puteți profita de pandemie pentru a vă ascunde fețele în spatele unor măști. Altele decăt ale voastre!”, scrie Berbeceanu, comentând declarația făcută de Tudorel Toader.

Citește și: Laura Codruța Kovesi a câștigat procesul la CEDO

#News