Sursa foto: Digi24

Prim-ministrul ceh Petr Fiala a anunțat că din 4 martie, Cehia va intra în stare de urgență pentru a putea gestiona numărul masiv de refugiați ucraineni care vin în țară din cauza invaziei rusești.

Oficialul a mai declarat că această măsură nu va afecta cetățenii, precizând că starea de urgență a fost stabilită pentru 30 de zile, dar există posibilitatea de a fi prelungită dacă va fi necesar.

De asemenea, o decizie similară a fost luată de guvernul italian care a instituit stare de urgență până la sfârșitul anului pentru a putea face față cetățenilor ucraineni care fug din calea tancurilor rusești.

Polonia a primit cea mai mare parte dintre refugiați

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi a anunțat că de la începutul războiului din Ucraina, un milion de cetățeni ucraineni au fugit în țările vecine.

În România au intrat, în ultimele 24 de ore, un număr de 26.000 de refugiați, o creștere de 8% față de ziua precedentă. De la declanșarea invaziei rusești, pe teritoriul țării noastre au ajuns aproape 140.000 de refugiați.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 11.171 cetăţeni ucraineni, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 12.511.

„Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 82.946 de persoane, dintre care 19.575 cetăţeni ucraineni (creştere de 10%)”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) a precizat, în urmă cu câteva zile, că 12 milioane de oameni din Ucraina ar putea avea nevoie de protecție din cauza războiului, motiv pentru care a cerut ajutor de 1,7 miliarde de euro, informează CNN.

Totodată, UNHCR a cerut 4 milioane de  dolari pentru asistență în țările vecine care au decis să își deschidă granițele pentru cei ce fug din calea gloanțelor.

„Deși am observat o solidaritate și ospitalitate uriașă din partea țărilor vecine în primirea refugiaților, inclusiv din partea comunităților locale și a cetățenilor privați, va fi nevoie de mult mai mult sprijin pentru a ajuta și proteja noii sosiți”, a declarat Filippo Grandi.

Putin și profeția biblică pe care trebuie să o împlinească. Un evanghelist american susține că știe planul președintelui rus