Cîțu: „Salariile sunt mici pentru că PIB-ul e mic”

„Noi avem prețurile jos. Avem o putere de cumpărare crescută. Salariile sunt mici pentru că PIB-ul e mic”, a spus prim-ministrul, într-o emisiune tv

Premierul Florin Cîțu a vorbit, în această seară, despre una dintre problemele actuale, și anume conflictul pe care acesta îl are, în acest moment, cu sindicatele de bugetari. Printre altele, premierul a subliniat faptul că există o prăpastie considerabilă între sectorul de stat și cel privat, în condițiile în care la stat nu ar exista, în acest moment, salariu minim pe economie. Mai mult dcât atât, este de părere Florin Cîțu, performanța angajaților de la stat nu ar fi fost tocmai una lăudabilă în ultimii patru ani, sugerând că salariile actuale ale acestora nu ar fi în conformitate cu munca depusă.

Cîțu, despre paralela dintre perfomanță și nivelul salarial

„Românii ar trebui să spună dacă performanța statului român s-a dublat în ultimii 4 ani de zile, deși salariile bugetarilor s-au dublat. Anul trecut, ca să ne plătească nouă taxele, cei din privat au stat acasă, în șomaj tehnic. Nimeni nu a protestat, nu a venit nimeni în fața Guvernului. În sectorul public, anul trecut, au crescut salariile. În UE au crescut cu 3%, în România, una dintre cele mai sărace țări, au crescut cu 8%.”, a spus Florin Cîțu.

În plus, premierul a mai spus că, în acest moment, prețurile din România sunt destul de „jos”. „Avem o putere de cumpărare crescută. Salariile sunt mici pentru că PIB-ul e mic.”, a adăugat acesta.

Prim-ministrul Florin Cîțu este, de asemenea, de părere că, în ultima perioadă, salariile în sectorul public au crescut foarte mult, în totală contradicție cu cele de la privat, care ar fi stangnat. „În sectorul public nu mai este salariul minim”.

Sindicatele sunt în război cu mine. Salariile astea mari trebuie justificate, trebuie să vedem ceva pentru ele.”, a spus Florin Cîțu, la B1.

Citește și: Firea „i-a prins cu falsul” pe guvernanți