Bode: „Dacă negocierile nu duceau la un deznodământ fericit pentru poliție, care era planul 2”

Ancheta la Onești, după dublu asasinat

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, miercuri, că verificările în cazul Onești vizează, pe lângă ancheta penală, și analiza intervenției, din care trebuie să rezulte care era planul 2 al polițiștilor pentru cazul în care negocierile eșuau, ceea ce s-a și întâmplat.

„Dincolo de cercetarea noastră avem o anchetă penală preluată de Parchet și va rezulta dacă, într-adevăr, pe baza declarațiilor martorilor, una dintre victime l-ar fi atatact pe criminal și de acolo ar fi fost acel declic la 16.55, când după o perioadă de liniște s-a întâmplat acest lucru. Ancheta va dovedi asta, pe baza declarațiilor martorilor.  

Nu întâmplător am spus că verificările noastre vizează cea de-a treiea componentă – cea a analizei intervenției. Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate ar fi fost nevoie să treacă la o altă abordare.

Din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar: dacă negocierile nu duceau la un deznodământ fericit pentru poliție, care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă?”, a declarat ministrul de Interne, la Antena3.

Criminalul din Onești are 9 plăgi împușcate, dar starea sa este bună

Criminalul din Onești care a ucis doi muncitori în apartamentul pe care el îl pierduse în instanță are nouă plăgi, după ce a fost împușcat de polițiști. Starea bărbatului de 68 de ani este bună și ar putea fi audiat într-o zi, două, afirmă managerul spitalului din Onești, Gelu Nicolcea. Acesta se află sub paza a patru polițiști, doi în interiorul salonului de Terapie Intensivă, unde bărbatul este intubat, alți doi, pe hol.

Potrivit anchetatorilor, citați de Libertatea, Gheorghe Moroșan are patru condamnări anterioare: în 1987, 1991, 1993 și 2010. Acesta a fost condamnat în 1987 la peste 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi în 1991 la un an şi şase luni pentru aceeaşi infracţiune. În 2003, el ar fi primit o condamnare pentru vătămare corporală gravă. În 2010, în Italia, Gheorghe Moroşanu ar fi fost sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului.

De altfel, soția lui Gheorghe Moroșan a fost reținută, pentru 30 de zile, pentru complicitate.

Citește și: Soția celui care tinut ostatici și omorât doi muncitori din Onești, reținută pentru complicitate