Reuters anunță că producătorul de medicamente Pfizer a identificat o serie de compuși antivirali pe care îi are în dezvoltare. Acești compuși care au rolul de a reduce coronavirusurile sunt în continuare analizați în speranța de a se obține rezultate cât mai curând, până la sfârșitul lunii martie. Daca vom vorbi de succes în cadrul acestei cercetări, compușii vor fi testați până la sfârșitul anului.

În momentul de față nu există alte amănunte, în afara faptului că Mikael Dolsten, directorul științific al companiei, s-a întâlnit luni cu președintele american Donald Trump. Întâlnirea a însemnat o schimbare remarcabilă în viziunea lui Trump asupra industriei farmaceutice.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Mike Pence a susținut că riscul pentru publicul larg rămâne scăzut, menționând că răspândirea virusului are loc în zone limitate din statul California și Washington.

”Companiile noastre farmaceutice, care sunt recunoscute ca fiind cele mai mari din lume, au stabilit deja un acord pentru a lucra împreună, pentru a împărtăși informații în dezvoltarea terapeuticii și a vaccinurilor”, a declarat acesta luni.

Pence, care va vizita Institutele Naționale de Sănătate săptămâna aceasta împreună cu președintele, a mai spus că autoritățile vor începe screeningul pasagerilor care vin în Statele Unite din Coreea de Sud și Italia pentru semnele virusului. Autoritățile federale au cerut deja americanilor să nu călătorească în aceste două țări, precum și în Iran și China.

Numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus în Statele Unite a crescut în ultimele zile, cu peste 75 de cazuri confirmate. Dintre aceste cazuri, au fost menționate inclusiv două decese, ambele în statul Washington. De asemenea, virusul a fost confirmat și în New York și Florida, printre alte state americane.

La nivel mondial, vorbim de 87.000 de cazuri de contaminare și aproape 3.000 de decese în 60 de țări, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit Reuters, numărul global de decese este de până la 3.044.

Desigur, rămâne de văzut cum va fi privită vestea: campanie electorală, apocalipsă, optimism, sau doar o nouă teorie a conspirației în ceea ce privește industria farmaceutică.

Citește și: Alexe explică de ce nu ministrul Mediului este vinovat pentru poluare

#News