Suceava: cine sapă groapa altuia, ia amendă

Un bărbat a sunat la 112 pentru a reclama faptul că un restaurant din Suceava este deschis după ora 23:00, însă a luat și el amendă

Un individ din Suceava a sunat la 112 ca să reclame faptul că un restaurant din oraș funcționează după orele 23:00, scrie Obiectiv de Suceava, potrivit Spotmedia.ro. Conform sursei originale, acesta ar fi mâncat în respectivul local, ca după aceea să sună la numărul unic de urgență pentru a raporta „fărădelegea” comisă de proprietarul restaurantului vizat de reclamație.

Așa cum era de așteptat, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului, în restaurant fiind descoperite aproximativ zece persoane care consumau mâncare și băuturi alcoolice. În urma intervenției, proprietarul localului din Suceava a fost amendat cu suma de 1.000 lei, pentru nerespectarea restricțiilor impuse, în contextul pandemiei.

Suceava n-are somn

De menționat că în fața localului din Suceava se afla inclusiv un individ sub influența băuturilor alcoolice care a refuzat să se legitimeze și, mai mult decât atât, a dat dovada unui comportament nepotrivit vis-a-vis de echipajul de poliție sosit la fața locului.

În urma confruntării cu dispecerii 112, polițiștii au pus cap la cap informațiile și și-au dat seama că individul era întocmai cel care sunase pentru a-l reclama pe proprietarul restaurantului care a ignorat prevederile legii. Fiindcă toată întâmplarea a avut loc după orele 23:00, iar bărbatul recalcitrant care a sunat la 112 se afla încă pe stradă, acesta și-a primit, la rândul său, „partea leului”, „împușcând” o amendă de 500 lei.

Reamintim că, în contextul pendemiei de Coronavirus, în momentul de față, restaurantele, sălile de spectacol, barurile și sălile de jocuri de noroc au dreptul să țină deschis în intervalul 6:00-23:00. De asemenea, toate cele menționate anterior sunt obligate să nu depășească 30% din capacitatea inițială de funcționare. Orice abatere de la normele curente va fi sancționată de organele de poliție, ori de Jandarmerie.

Citește și: Prefectura Capitalei se răzgândește: restaurantele pot rămâne deschise până la ora 23:00