UNITED

Pe scurt, UNITED este inițiativa care unește binele din România. Este o inițiativă Untold care nu înseamă doar muzică și un festivalul din Cluj. Dacă medicii sunt considerați eroi, UNITED e inima din spatele eroilor, e încurajare, și speranță, și ajutor:

”Interconectăm nevoile eroilor acestor zile cu posibilitățile și resursele oamenilor de bine, celor care vor să dea o mână de ajutor”.

O pancartă pare uneori un gest simplu, dar, chit că vorbim de încurajare sau proteste, o pancartă unește. Și, de multe ori, încurajează și salvează.

Spitalele care beneficiază de inimile UNITED sunt:

– București: Spitalul Clinic ,,Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” și Spitalul Clinic ,,Colentina”;

– Constanța: Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța;

– Cluj: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

”De asemenea, zeci de oameni din întreaga țară au transmis mesaje video de recunoștință pentru toți salvatorii din linia 1. Clipul va rula în cele șapte spitale, pe ecranele donate de echipa UNITED și parteneri, dar va putea fi vizionat și pe platforma UNITED.

În această perioadă, în care trăim vremuri excepționale și suntem departe de cei dragi, este mai ușor ca oricând să ne pierdem speranța, încrederea și optimismul, să ne simțim singuri, cu multe întrebări și prea puține răspunsuri.

Pentru a aduce zâmbete, pentru a le aminti tuturor că împreună vom fi bine și ne vom revedea, cu mai mult drag și dor, echipa UNITED a creat Kitul Optimistului, care conține o serie de mesaje, ce pot fi printate și lipite oriunde – pe laptop, pe telefon, pe ghiozdane, la geam, pe mobilă. Stickerele pot fi descărcate de pe platforma UNITED, https://unitedromania.org/kituloptimistului/. Cei care comandă de la Kaufland, din București, prin aplicația Glovo, vor primi, pe lângă cumpărăturile făcute, și stickere UNITED”, conform unitedromania.org.

Medicii luptă și fiecare dintre noi e într-o bătălie pentru care nu a fost pregătit. E o luptă zilnică și o încercare de a doborî un virus necunoscut. Avem nevoie de informare, de autoprotecție și de prevenție. Iar dacă lupta înseamnă colectiv, de data asta suntem singuri. Este, probabil, prima luptă pe care o ducem singuri și, în același timp, împreună. Exact ca atunci când suntem la un concert: ascultă fiecare pentru sine, dar ascultăm cu toții, împreună.

Acum nu e un concert. De data asta suntem izolați, neputincioși și speriați. Și avem nevoie de solidaritate. De la distanță.

Citește și: Immuni: o aplicație intruzivă sau un ajutor?

#News

Foto